Reklama:

przebarwienia na łydkach (2)

Forum: Pielęgnacja i uroda

Początkująca
02-08-2013, 19:43:41

Jestem 17-letnią dziewczyną i od kwietnia borykam się z zapaleniem mieszków włosowych na łydkach. Pierwszy dermatolog przypisał mi antybiotyk "Dalacin C", którego wzięłam dwa opakowania. Zapalenie chwilowo minęło. Pozostały jednak brązowe przebarwienia. Ten pierwszy dermatolog kazał smarować mi kremami wybielającymi, więc kupiłam "ACNE DERM" i "HASCO DERM" i smarowałam te łydki niecałe 2 miesiące. Przebarwienia nie znikały, a często się zaczerwieniały. Na stan zapalny stosuję też "Davercin" i "Klindacin T". Byłam u drugiego dermatologa, który powiedział mi, że tych przebarwień nie da się już usunąć i takie zostaną.
Załamałam się po tej wiadomości, chciałabym funkcjonować jak każda inna dziewczyna, chodzić w krótkich spodenkach w lato a nie się dusić w tych długich spodniach.
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i czy ktoś wie jak takie coś usunąć? Jeśli nie da się kremami, to może jakoś laserowo? Dodam, że wybieram się na laserowanie usuwanie włosów na nogach i to może zapobiec nowym zapaleniom, ale przebarwienia i tak pozostają.
Czekam na odp, pozdrawiam.
PS. Mogę wysłać zdjęcie jak obecnie wyglądają łydki :)
gość
17-02-2018, 11:29:32

Hmm minęło już 5lat od tego wpisu mam nadzieję, że znalazła pani rozwiązanie, jeśli jednak nie, to pozwolę sobie zapodać prostą przyczynę i sposób wyleczenia na wszelką chorobę.
Przyczyną wszelkich chorób, schorzeń itp są niedobory oraz zatrucie czy zanieczyszczenie organizmu.
Żywność mamy coraz uboższą, a jednocześnie coraz bardziej zanieczyszczoną.
Restrykcyjne oczyszczenie organizmu za pomocą głodówki i/lub warzyw z organicznej uprawy oraz zmiana trybu życia - sprawią, że nie będzie potrzebny lekarz i wydawanie pieniędzy na kolejne nie trafione "lekarstwa".
Polecam dietę "Alleluja" lub dietę Ge(a)rsona, czy Ewy Dąbrowskiej, która opiera się na Garsonie oraz częściowo na Biblii ("dieta Daniela").
Zmiana trybu życia -to chyba najtrudniejsze :) ale bez tego i najlepsza dieta da słaby efekt.
1. Sen - 8godzin, najlepiej 21.00, max 22.00
2. Słońce, wypoczynek.
3. Wysiłek fizyczny na wolnym powietrzu.
4. Stres niepotrzebny -unikać
5. Zbilansowana dieta, jeśli nie ma dostępu do organicznie uprawianych surowców, to suplementacja dobrymi witaminami i minerałami. Unikanie cukru i śmieci, najlepiej wyłączenie
6. Relacje z rodziną i otoczeniem.
7. Relacja ze Stwórcą, gdyż On jest dawcą wszelkiego życia i zdrowia tym samym

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: