Reklama:

PROTOPIC na trądzik posterydowy (2)

Forum: Twarz

gość
08-09-2015, 09:48:29

Czy u Was po pierwszych stosowaniach Protopicu wystąpiły mocne zaczerwienia i podrażnienia skóry? Męczę się z trądzikiem posterydowym ( na szczęście póki co tylko na brodzie, reszte cery mam czystą), mam już tego serdecznie dość. Tydzień temu dermatolog przepisał mi krem z hydrokortyzonem, ale on tylko zwiększył ilosć zmian zapalnych na mojej brodzie. Byłam u niego wczoraj, powiedział, że mam odstawić maść, niczym się nie smarować i pokazać się u niego za tydzień. Ja wspomniałam mu właśnie o Protopicu, ponieważ powiedziałam, że psychicznie ta wysypka jest dla mnie dużym problemem. Niby nie wspomniał o tym, że po nim sprawa może się pogorszyć. Nie wiem co mam robić, boję się, że te krostki rozsieją mi się po większej powierzchni twarzy, a z drugiej strony boję się, że Protopic źle na mnie zadziała i nie bedę mogła wyjść z taką twarzą z domu..a wychodzić muszę, bo inaczej dostaję na głowę myśląc w kółko o tym jak tragicznie wyglądam.
Wcześniej przed hydrokortyzonem miałam 2 tygodnie przerwy w stosowaniu jakiejkolwiek maści na receptę. Smarowałam się jedynie Tormentiolem na noc. Miałam wrażenie, że nic się nie polepsza, a nawet pogarsza, ale od kiedy zaczęłam stosować ten krem z hydrokortyzonem ( dodatkowo była tam witamina A i kwas borny ) to widocznie zwiększyła mi się ilość krostek. Nie mam pojęcia co robić, jestem załamana.
gość
23-10-2015, 20:30:17

Witam, jak przebywa leczenie ?
Ja stosowałam protopic za zapalenie posterydowe przez około tydzien

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: