Reklama:

Proszę o pomoc, antybiotyk nie pomaga (4)

Forum: Choroby weneryczne

Początkujący
17-01-2023, 19:05:20

Witam, w listopadzie i grudniu miałem przygodę z kobietą ( znajoma z tej samej miejscowości) seks klasyczny,oralny. Początkiem grudnia pewnego dnia rozbolały mnie wszystkie mięśnie na kilka dni a następnie byłem osłabiony przez 2, 3 tygodnie ( trudno stwierdzić czy to od tego gdyż w tym okresie dużo osób w okolicy miało objawy grypopodobne. Początkiem stycznia pojawiły mi się takie plamy i za kilka dni udałem się do dermatologa, przepisała mi 3 dniowy antybiotyk Sumamed/Macromax i krem Pimafucort plama z żołędzia zniknęła a na napletku też się przygoiło lecz jedna plama ( ta największa nie chce specjalnie zejść) Po tygodniu udałem się ponownie do dermatologa i znów dostałem antybiotyk trzydniowy + tym razem maść Detreomycyna 2%, wziąłem już dwie kolejne dawki antybiotyku i dziś po kąpieli nawet się plamy nasiliły! Kolejny raz mam się zgłosić za 10 dni i tym razem zarządam już skierowania na badania krwi pod kontem chorób wenerycznych bo chyba tak to powinno wyglądać a nie takie trochę wróżenie z fusów i płacenie 150 zł za każdą wizytę. Bardzo proszę o pomoc jeśli są tu jacyś lekarze lub osoby obeznane z tematem co to może być. Dodam że gdybym tej zmiany nie zauważył to nie wiedziałbym, bo nic nie boli ani nie piecze, z rany też się nic nie wydobywa. Proszę o pomoc. Załączam zdjęcia.
gość
18-01-2023, 08:58:26

Można wykluczyć zakażenie HSV (przeciwciała z krwi). Chodząc prywatnie do dermatologa nie otrzymasz darmowego skierowania na badania laboratoryjne. Sam musisz je opłacić.
Przy podejrzeniu infekcji wenerycznych należy oznaczyć HIV, HCV, VDRL, HSV, Chlamydia Trachomatis, od tego należy zacząć.
Objawy bardzo niespecyficzne, więc trudno będzie na cokolwiek postawić.
gość
18-01-2023, 15:21:58

Poprostu pójdę w końcu do rodzinnego po skierowanie. Dermatolog mówiła żebym nie był taki podejrzliwy wobec osoby z którą współżyłem - fajne podejście do pacjenta. Zastanawiam się czy jest jeszcze sens iść prywatne do dermatologa bo przecież im tylko na tym zależy żeby pacjent chodził i nabijał kabze i leczyć na zasadzie domysłów.
gość
19-01-2023, 08:08:18

Lekarz rodzinny wystawi skierowanie tylko na VDRL i HCV, resztę trzeba zapłacić samemu.
Trudno powiedzieć czy jest sens, objawy tak niespecyficzne, że ciężko jest postawić definitywną diagnozę. Nie musi być to choroba weneryczna - czasami tamte okolice reagują tam na florę fizjologiczną parterów seksualnych, mamy tutaj wiele takich wątków na forum.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: