Reklama:

Problem ze skórą , Proszę o pomoc! (8)

Forum: Pielęgnacja i uroda

gość
04-07-2014, 18:22:01

Witam, juz od paru lat mam problemy ze skora twarzy mam 19 lat, teraz zrobilo sie o wiele gorzej. Moj tradzik wyglada jak malutkie krostki/grudki, czasami wieksze ale zazwyczaj male. Wystepowaly glownie na czole, reszte twarzy mialam dosyc normalna. Teraz mam to wszedzie, broda, policzki, nos,szyja a najbardzej czolo. Bylam z tym u dermatologa gdzie mi pobrali testy i wyszlo ze to drozdzyca/grzyb, nie pamietam lekarskiej nazwy na to, dostalam leki ale niestety nic nie pomgolo, prubowalam juz wielu specyfikow, wykluczylam cukier, a takze prubowalam wukluczyc wszystkie leki, kremy a nawet kosmetyki takze bez poprawy. Zamieszczam 3 zdjecia, bardzo prosze o pomoc, jest to bardzo uciazliwy problem, i doprowadza mnie do depresjii.
gość
06-07-2014, 08:05:38

Ja miałem podobny problem z trądzikiem, te okropne pryszcze były po prostu wszędzie, więc wybrałem się do dermatologia - i być może tu tkwi problem, bo zawsze jak idę do lekarza z NFZtu to jakoś nikt nie jest w stanie mi pomóc, lekarze są niemili i często wpierają nam, że nasze problemy to jakieś fanaberie i można z tym żyć. Ja byłem prywatnie i spotkałem się z miłą obsługą i pomocą (ach te pieniądze:P). Sprawa wyglądała tak, że nie byłem już nastolatkiem a miałem ciągle pryszcze, znalazłem w Internecie informacje, że są bardzo silne leki na tą dolegliwość, jednak wszystko na receptę i pod kontrolą lekarza. Nie pamiętam nazwy leku, ale był on tak silny, że musiałem prawie, że błagać dermatologa na tą kurację, która ponoć stosowna jest w ciężkich przypadkach, a mój nie był ciężki. Musiałem przejść badania krwi i podpisać zgodę na terapię. Terapia trwała ok pół roku i w tym czasie życie nie należało do najłatwiejszych - lek powodował zmniejszanie gruczołów łojowych (finalnie zmniejszenie ich produktywności lub zanik .. chyba). Skutki uboczne z jakimi się spotkałem to wysuszona, łuszcząca się skóra, głównie twarzy, wysuszone popękane usta, suchość w błonie śluzowej nosa, nadwrażliwość wzroku na światło, obniżenie nastroju. Nie było łatwo, ale lek pomógł. To było ładne pare lat lat temu, kuracja była niestety droga i wtedy faktycznie pozbyłem się pryszczy. W chwili obecnej czasem mi coś wyskoczy ale w nieszkodliwych ilościach i się już tym zbytnio nie przejmuję.
Jeśli chcesz na poważnie się z nimi rozprawić to taka kuracja jest chyba nieunikniona, bo tracenie kasy na jakieś maści, kremy, dietę itp nie miało u mnie największego sensu i u Ciebie pewnie jest podobnie. Kurację najlepiej zacząć jesienią, bo ciężko unikać słońca w lecie. Jak pisałem nie pamiętam nazwy leku, ale jak powiesz lekarzowi, że słyszałaś o czymś takim to powinien wiedzieć o co chodzi i nie daj sobie wciskać kolejnych, coraz droższych maści, bo ten problem trzeba zwalczyć od wewnątrz aby walka była skuteczna.
Powodzenia!
gość
07-07-2014, 16:51:26

Dzieki za odpowiedz, ale to co ja mam to nie jest tradzik, potrzebuje sie wlasnie dowiedziec co to jest i co to powoduje.
Bylam z tym u dermatologa i pobrali mi testy z twarzy i przepisali leki niestety nie pomogly. Raczej nie zdcydowalabym sie na taka kuracje co ty bo nie wiadomo wogole czy by mi pomogla i wydaje sie bardzo uciazliwa.
gość
30-11-2014, 15:07:05

Treść zablokowana przez moderatora

gość
27-07-2017, 18:02:48

Mialam to samo jak bralam leki hormonalne, po odstawieniu zniklo. Nie wiem czy u mnie byla to drozdzyca ale wygladalo identycznie. Na drozdzyce pomoze na pewno masc
clotrimazolum, w aptece za ok 5 zł. Jest ona na inne partie ale nie warto sie tym przejmowac
gość
05-05-2018, 21:17:27

czesc dziewczyno z problemem vo zamiescilas 3 zdjecia... czy juz wiesz co to bylo..?? bo ja mam podobnie i nie wiem co to?? podaje meila palomapati@interia.pl Czekam na Twoj kontakt. pozdrawiam Patrycja...
gość
13-06-2021, 15:54:42

Moim zdaniem trądzik po prostu grudkowo-krostkowy. Niektóre podskórne, niektóre ropne czerwone. Ja mam głównie na policzkach i nie całych. Nie powie Ci nikt kto nie zna się na tym. Idź do dermatologa najpierw, nie dywaguj sama... . Chociaż u tych dermatologów różnie bywa. Naprzepisują leków i maści które pomogą na chwilę, a za moment przesuszą skórę i będziesz leczyła odwodnienie i tak w koło. Zdecydowałabym się też na pójście do dobrej Kliniki gdzie będzie i dermatolog i kosmetolog i kosmetyczka, żeby od początku do końca być pod opieką jednych a nie latać od jednego do drugiego. Też bym poszła ale nie wiem gdzie zwyczajnie. Jak idę gdzieś to albo nie potrafią nic powiedzieć albo mówią coś przeciwnego lekarz co innego a kosmetolog co innego. Jedni leczą chemią drudzy naturą. A tu ani chemia ani natura. I gów.... za przeproszeniem. Idzie się załamać. Nie wiadomo w efekcie czy coś robić. Bo ani jedno ani drugie. Jedno nie szkodzi ale też nie pomaga, drugie pomaga na chwilę i potem jest gorzej. Kosmetyczka na okrągło robi manualne oczyszczanie i masakruje twarz mimo trądziku, potem mówi, że to odpowiedź immunologiczna skóry a nie trądzik. Nie wiem popieprzyło się w głowach tym ludziom po tej epidemii....
gość
18-06-2021, 09:48:14

ASIA:
Zawsze też można przykładowo postawić na kosmetyki dobrej jakości i w zaciszu swojego domu zrobić spa, coś co poprawi kondycję naszej skóry. A wiecie, że teraz avon i fm mają spółkę? Poczytajcie sobie tutaj https://dukrk.pl/slyszales-juz-o-sklepie-z-kosmetykami-avon-i-fm-w-jednym-miejscu/ na ten temat. W sumie fajnie, bo jedni i drudzy mają dobre kosmetyki.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: