Reklama:

POMOCY CZERWONE SWEDZACE KROSTY (2)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
18-05-2013, 15:16:26

Witam, mam 23 lata jestem studentem i czesto zmieniam miejsce zamieszkana ale odkad mieszkam u brata na warszawskim Bemowie, nie daje mi spokoju uciazliwa wysypka..Na poczatku odwiedzilem brata i zostalem u niego na jedna noc i juz na drugi dzien dostalem wysypke..kiedy wrocilem do swojego mieszkania wsypka minela.. Teraz znow mieszkam u brata juz tydzien i wysypka pojawila sie ponownie w tych samych miejscach co poprzednio. Piłem wapno, smarowalem mascia - "Hydrocortisonum" i na poczatku delikatnie łagodzilo zaczerwienienie ale teraz jest coraz gorzej.. Krosty sa czeerwone i opuchniete jak po ukaszeniu pszczoly, staram sie ich nie drapac ale w nocy tego nie kontroluje i budze sie z raną rozdrapana do krwi... Plamy pojawiaja sie na calym ciele co prawda nie jest ich wiele 3, 4 ale kiedy zniknal zaraz wyskakuja nowe w innych miejscach.. Obecnie mam na plecach jedna i na powiece druga ktora jest wyglada jakbym od kogos dostal, jest tak spuchnieta... POMOCY!
gość
20-05-2013, 17:10:39

Opis może wskazywać na obecność pluskwy lub innych owadów, które żywią się krwią, najpierw rozważ tę opcję. Jeśli te pęcherze/krosty powstają w czasie nocy to prawdopodobieństwo obecność tych owadów jest b. duże.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: