Reklama:

Podrażnienie skóry w miejscach intymnynych (3)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
22-03-2017, 00:01:48

Cześć,
mam dosyć poważny problem. Od kilkunastu dni w okolicach moich miejsc intymnych oraz pachwin pojawiły się twardsze elementy skóry. Wnioskuję, że powstały one podczas miesiączki, kiedy używałam dosyć kiepskich podpasek i teraz martwię się, że to nie zejdzie. Jakich preparatów powinnam używać, żeby rozwiązać ten problem?
gość
22-03-2017, 00:22:54

Cześć! Twój problem może wynikać nie tylko ze względu na podpaski, ale również ze względu na dietę, sposób prowadzania się itd. Nie zmienia to jednak faktu, że podpaski są rozwiązaniem najbardziej prawdopodobnym. Teraz nie pozostaje Ci nic innego, jak zadbać o pielęgnację miejsc intymnych, a sama przerzuciłabym się na tampony, które są o wiele przyjemniejsze. Polecę Ci sprawdzony przeze mnie szampon http://www.johnsonsbaby.com.pl/johnsons-baby-szampon-z-rumiankiem - bardzo przyjemny, daje uczucie komfortu. Dodatkowo polecam smarować jakąś maścią (ale nie nawilżającą, to działa dokładnie odwrotnie).
gość
29-03-2017, 07:54:09

Może masz braki we florze bakteryjnej? Ja bym spróbowała z jakimś probiotykiem np. trilac jady.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: