Reklama:

plamy na skórze, prosilbym o pomoc w diagnozie co to jest (4)

Forum: Skóra

gość
14-04-2017, 19:33:24

witam, od okolo 16-17 roku zycia zaczely wyskakiwac mi plamy glownie na plecach, mam jeszcze pare w okolicy splotu klatki piersiowej i brzucha. babcia mowila mi ze rowniez to ma i jest to juz tak genetycznie, pojawialy sie zawsze raz w roku w jakis goracy dzien kiedy bylem mocno spocony w okresie wiosna-lato. zawsze kazala mi kiedy to wyskakiwalo smarowac 3 razy dziennie mascia przez 3 dni i jak pamietam to zanikalo, lecz nawracalo znow na nastepny rok. od jakis 2 lat zaniedbalem sprawe z mascia i rozniez jestem teraz za granicami polski. plamy sa bardziej piegowate, ciemniejsze wieksze i moja kobieta czasami mi mowi ze gdzies pojawia mi sie nowa.
Chcialbym sie dowiedziec od kogos mądrzejszego jak temu zaradzić najlepiej tak zeby juz wiecej nie miec z tym problemów.
gość
14-04-2017, 19:38:26

jak zauważycie pojawiają się plamy ciemne jak i jaśniejsze od mojego koloru skory. mieszkam daleko od wszystkiego takze prosilbym o nie pisanie zebym poszedl do specjalisty, jak bede mial okazje na pewno sie z tym zgloszę.
gość
14-04-2017, 19:51:01

Poszukaj na http://www.bolimnie.com/galeria-chorob może coś podobnego znajdziesz
gość
19-04-2017, 20:35:41

Moj partner smarowal clotrimazolum ale co roku wychodzilo ponownie.2 lata temu lekarz kaza mu kupic Nizoral.Myl nim codziennie glowe tak by piana spkyeala po plecach przez 5 dni.Od dwoch lat ma swiety spokoj.Nizoral ma splywac po tym nie mozna go wcierac.Polecam
Mial identyczne plamy.Clotrimazol pomagal na troche Nizoral zapobiegl:)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: