Reklama:

pekająca skura dłoni pomocy!!! (8)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkujący
06-02-2009, 22:49:00

witam mam bardzo wielki problem od miesiąca czasu peka mi skura na dloniach peka to takiemi obszarami np na kciuku i na wewnecznej stronie dłoni napoczatku były to małe zadrapania puzniej przekształciły sie w peknięcia sa strasznie bolace szczegolnie przy myciu ostatnio popękała mi tez skura na piętach terz okropnie to boli stosowałem jusz wiele masci i kremow jedyne co czasem lagodziło te objawy powodowały ze rany sie troche goiły skura sie złuszczała ale zaraz znowu powstawały pęknięcia byłem u dermatologa i nic nie wykrył nie mam pojęcia co to jest prosze pomuzcie to jest strasznie uciażliwe z góry dziekuje
gość
08-02-2009, 12:09:00

miałam podobny problem: latami leczyłam się na uczulenie na detergenty. Na jednej ręce na pęknięciach pojawiała się aż krew, ból niesamowity i nowe pękanie przy zginaniu palców do wewnętrznej strony dłoni. Nowa diagnoza lekarki: łuszczyca. Rada idź do innego lekarza. Mi maści sterydowe trochę podleczyły dłoń.
gość
08-02-2009, 12:09:00

miałam podobny problem: latami leczyłam się na uczulenie na detergenty. Na jednej ręce na pęknięciach pojawiała się aż krew, ból niesamowity i nowe pękanie przy zginaniu palców do wewnętrznej strony dłoni. Nowa diagnoza lekarki: łuszczyca. Rada idź do innego lekarza. Mi maści sterydowe trochę podleczyły dłoń.
gość
08-02-2009, 13:17:00

Zamiast sterydów, do których organizm zaczyna się przyzwyczajać i na nie uodparniać proponuję zajrzeć do apteki i kupić maść z witaminą A (ok 2-3 zł) lub Epikrem i smarować kilka razy dziennie. Pomocny może okazać się także Sudocrem. A co do diagnozy jeśli chodzi o łuszczycę, to poprosiłabym o konsultację jeszcze innego dermatologa, same dłonie i to jeszcze tak pękające to raczej nietypowy objaw tej choroby.
gość
08-02-2009, 13:21:00

Jeszcze jedną dobrą maścią jest Hasceral (na bazie salicylu i mocznika) - polecam, cena także przystępna. Jest więc z czego wybierać, nie koniecznie trzeba rzucać się na sterydy, które tak na prawdę powinny być ostatecznością.
gość
08-02-2009, 16:58:00

Mam identycznie to samo co Czmielo89. Pekajaca skora na 2 palcach obu dloni i na stopach... Nie mam pojecia co to jest. Na dloniach podejrzewam detergenty, gdyz zawsze po myciu naczyn i uzywaniu szamponow skora staje sie sucha i peka. Nie mam pojecia skad to bierze sie na stopach...
gość
17-02-2009, 14:27:00

Ja na początek bedąc na twoim miejscu spróbowałbym wstępnie jakiś środek pielęgnacyjny, np. dardia. I umówił się od razu na wizytę u dermatologa, a nawet kilku, bo jeden niekoniecznie pomoże .
gość
18-12-2009, 19:10:55

miałam ten sam problem ,czyli dwa palce u obu rak.przez parę lat leczenia u dermatologów i testów nic nie pomogło a maści tylko łagodziły objawy.mój problem skończył się gdy zaczełam korzystać z solarium nawet nie wiedziałam kiedy to się wyleczyło ale wiem, że to na pewno to było moim wybawieniem.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: