Reklama:

pękająca skóra na dłoni (6)

Forum: Skóra

gość
29-11-2017, 13:51:13

Od pewnego czasu mam problem z pękającą skórą na dłoniach. Z czerwonych miejsc które są widoczne na zdjęciu(na tych kościach jakby) często leci mi krew. Mam wątpliwość czy dzieje się tak ze względu na niższą temperaturę czy świadczy to o jakimś niedobrze witamin. Skóra często mnie szczypie z tego powodu. Smaruję różnymi kremami ale nic nie pomaga.
gość
08-12-2017, 00:09:57

Witam. Mialam tak ze sine cale dlonie mialam a krew leciala tak , ze w sklepie myslano iz kogos pobilam :) to jest problem z atopowa skora i czesto pojawia sie zima od przemarzniecia w lato slonce samo leczy dlonie ... na noc smarowalam grubo wazelina i zakladalam bawelniane rekawiczki z rosmana a na dzien smarowalam rowniez wazelina i zakladalam rekawiczki biale bez palcow aby moc pracowac ( obcinalam zwyczajnie ) kiedy stan jest mniej ostry warto tylko na noc robic takie zabiegi a w dzien po myciu rak smarowac. Jesli jest stan lagodny tobtylko czeste smarowanie wystarczy. No i oczywiscie takie dlonie lubia cieplo i rekawiczki zima i nie lubia nadmiernego moczenia ani detergentow. Wazelina ktora mi pomogla jest firmy petroleum moze byc rowniez oryginal zobacz w grafice googla jak wygladaja opakowania. Obie bez dodatkow czy olejkow. Niestety blizny moga zostac, spokojnie slonce zrobi pozniej swoje. Powodzenia i daj znac jak efekty :)
gość
08-12-2017, 00:17:19

Kremy moga nie byc tak przydatne a ten sposob z walezina poradzily mi niezalezne osoby po 60 tce ... warto sluchac i probowac wszystkiego. Choruje na kilka powarznych schorzen i niestety musze wszystkiego probowac i czesto specjalisci rowniez bezradni pozostaja. Takich rad i wielu wielu innych mam mnostwo. A na dermatologiczne kosmetyki wydawalam mnostwo pieniedzy. Jak rowniez na lupiez czy zap skory glowy warto stosowac ocet jablkowyvrozcienczony z woda i nawilzanie. A na wrzodziejace krosty na ciele sprobowac zwyklego spirytusu i sudocremu. Jesli nie pomoze to trudno ale warto probowac.
gość
30-12-2017, 20:56:49

Cześć, miałam taki sam problem, zresztą nadal mam, ale teraz skóra tylko się trochę przesusza, a nie pęka. Po pierwsze, najlepszy krem do rąk to krem do twarzy Ważne żeby miał głównie w składzie coś powlekającego, parafinę, silikon, alkohol cetylowy. Bez mocznika, bo to okropnie piecze. Smarować grubą warstwą na noc. Po drugie, w każdy chłodny i wietrzny dzień koniecznie trzeba nosić rękawiczki. Wiosną i jesienią noszę takie bez palców, to wygodne i nie wygląda źle o tej porze roku. Po trzecie, nie łazić z mokrymi dłońmi Zawsze dokładnie wycierać po myciu, bo inaczej pękają. Mam nadzieję, że to ci pomoże. Niestety, chyba nie można się pozbyć skłonności do pękającej do krwi skóry :/ Ale dobrana pielęgnacja załatwia sprawę.
gość
14-02-2018, 23:26:22

Dziękuję za odpowiedzi :)
gość
25-03-2018, 04:43:28

Miałam ten sam problem z pękajaca skorą na palcach dłoni ,i na całej dłoni.Bardzo bolesną chorobę wyleczyłam przypadkiem.Wcześniej leczylam sie u lekarza .Nic nie pomagało,.maści ,sterydy.Sami wiecie jak ta choroba jest bolesna i dokuczliwa.Przypadkiem za granicą zobaczyłam reklamę kremu w gazecie .kupiłam i po tygodniu pomogło.Moja koleżanka jest alergiczkom i jej też pomogło.To krem do spracowanych rąk tak opisuje go etykieta na opakowaniu.W Polsce można go kupić ale tylko przez internet.Jest dość drogi.WORKING HANDS-hand Cream.Jeśli ktoś jest zainteresowany służe informacją.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: