Reklama:

nadmierne wypadanie wlosow- przyczyna? (5)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkująca
09-06-2011, 17:13:22

Witam. Od okolo 2 lat wypadaja mi wlosy, problem rozpoczał sie zanim zaczełam brac tabletki antykoncepcyjne, pozniej je odstawiłam ale nic sie nie zmieniło. Niedawno robiłam badania. Tarczyca ok, cholesterol ok, krew ok. Nie mam pojecia co jest grane, zauwazyłam ze najczesciej wypadaja rano zaraz po wyjsciu z łózka i podczas czesania gdy są mokre. Podczas jednorazowego czesania wypada ich okolo 50. Nie liczac juz calej reszty. Wydaje mi sie ze ubylo mi ich szczegolnie na bokach czoła ale ogólnie też sie przerzedziły. Co radzicie?? Jestem w rozpaczy.
gość
09-06-2011, 17:42:58

No niestety jest to bardzo częsty skutek uboczny, jedyne co mogę poradzić to witaminy z grupy b (vitaminum B compositum firmy Colfarm)
+ biotyna z allegro
W czasie brania tabletek anty organizm ma zwiększone zapotrzebowanie na witaminy z grupy B i witaminę E

Także tokoferol firmy hasco-lek jak najbardziej wchodzi w grę 200 mg

Warto pić pokrzywę ma dużo żelaza, skrzyp też, poza tym cynk firmy olimp jest chelatowany więc się nie trzeba obawiać o jego wchłanianie także miedź...

Łagodny szampon np. babydream, ale przyczyna jest w środku organizmu, braki witamin/mikroelementów.

Jakie tabsy były brane ? (nazwa)
Początkująca
04-01-2013, 23:57:16

Piszę tu, bo po wyszukaniu nie znalazłam "świeższego" tematu. Otóż, mam problem, a właściwie mój facet ma, zaczęły mu najpierw wypadać włosy, późnej już pojawiły się zakola. Słyszałam, że bardzo fajnie na tego typu łysienie działa lek Piloxidil, tutaj znalazłam stronę http://www.piloxidil.pl/ Czy ktos z Was może stosował ten lek?
gość
05-01-2013, 09:19:46

Ja zastosowałam w tym celu maseczkę z jajka i olejku rycynowego włosy na zakolach odrosły
jako kobieta miałam z tym niezły problem
gość
31-08-2013, 11:24:56

Ja preferuje naturalne sposoby zamiast faszerować się lekami czy innymi rzeczami.
Polecam te domowe sposoby
owlosionywojownik.pl/jak-powstrzymac-nadmierne-wypadanie-wlosow

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: