Reklama:

Małe krostki, gródki - czy to na pewno trądzik?? (3)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkujący
15-05-2015, 07:23:07

Witam. Mam 20 lat.
Na mojej twarzy pojawiają się codziennie małe krostki, grudki?
Jak temu zapobiec i jak to usunąć i odzyskać normalny koloryt skóry.
Ostatni raz u dermatolog byłem rok temu powiedziała, że nie ma u mnie czego leczyć, bo nie mam dużych wyprysków ropnych - używam do pielęgnacji płyn micelarny Iwostin i krem Pellavita Acne, ale taka kuracja nic nie daje.
Według dermatolog moja skóra jest naczynkowa, tłusta z trądzikiem krostkowo - grudkowym, ale ja nie jestem przekonany do tego czy to trądzik?
Zdrowo się odżywiam i pielęgnuję skóre tak jak napisałem wyżej, ale to nie pomaga. Najgorzej jest właśnie na policzkach.
Proszę o pomoc, sugestie :)
gość
16-05-2015, 13:47:16

Mialam podobny problem, może troszkę mniej tych krostek, ale wyglądają identycznie. Pomaga smarowanie Benzacne, tym słabszym, żeby nie przesuszyc skóry. Zredukowalam ich liczbę do kilku pojedynczych krostek od czasu do czasu, które smaruje sobie punktowo mocniejszym Benzacne przed snem, do rana są juz gładkie,a plamki po nich schodzą po kilku dniach. Spróbuj. I pamiętaj o nawilżaniu lekkim kremem, tylko bez tłuszczu. I polecam cepan na blizny. Powodzenia!
Początkujący
27-05-2015, 14:56:15

Dzięki, testowo odstawiłem produkty z mąki ( gluten ), oraz wszystkie kosmetyki jakie wymieniłem wyżej. Obecnie myję twarz samą wodą biorąc prysznic i myję też twarz płatkami owsianymi. Narazie jest lepiej, zamierzam kupić mydło Aleppo, bo dużo opini dobrych o nim słyszałem. Staram się od teraz unikać chemii kosmetykowej, bo to ona chyba szkodzi najbardziej.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: