Reklama:

łuszczyca na powiekach (8)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
22-03-2007, 13:28:00

Witam
U mojego kuzyna (lat 14) zdiagnozowano łuszczycę. Nikt z rodziny ani znajomych nie cierpi na tę chorobę, toteż jest to dla nas sprawa zagadkowa. Jego przypadek jest niezwykle rzadki, ponieważ choroba lokalizuje się głównie na powiekach (w tym na linii rzęs). Z tego powodu zanim postawiono trafną diagnozę, od pojawienia się takowych objawów minęło trochę czasu. Tylko jeden lekarz stwierdził, że miał kiedyś pacjenta z taką postacią łuszczycy. Od pewnego czasu objawy są również za uszami i na głowie. Dostał jakieś sterydy, ale już rozpoczęliśmy poszukiwanie preparatów o jakich często piszecie na forum. Ze względu na wiek i występowanie objawów na powiekach nie może stosować niektórych metod leczenia (np.naświetlania).
W związku z tym mam pytanie-czy ktokolwiek z was spotkał się kiedyś z takim przypadkiem? Lekarze obawiają się podjąć leczenia jest więc odsyłany do kolejnych specjalistów.
Pozdrawiam.
gość
28-03-2007, 09:27:00

miałam kiedyś grudki na ciele, które dermatolog określił jako problemy łuszczycowe. do tej pory lekko łuszczą mi się powieki na linii rzęs. poszłam z tym do okulisty, ale powiedział że to problem zespołu suchego oka.. choroba zdiagnozowana, ale łuszczenie się okolic oczu nie mija... czekamy na porady !!!
gość
28-03-2007, 19:35:00

nie martw sie.łuszczyca na powikach ustepuje pod wpływem inhibitorów kalcyneuryny. takich jak tacrolimus.Lek rogi ale skuteczny.Jestem drmatologiem i to dla nas cleb codzienny
gość
05-04-2007, 08:42:00

drbujyufffvvv
gość
05-04-2007, 10:09:00

Też mam problem z powiekami. Czerwone plamki, łuszczenie. Wypada mi się przejść do lekarza. Być może to alergiczne..?
gość
23-10-2013, 05:47:38

Gość 2007-03-22 14:28:00 Witam
U mojego kuzyna (lat 14) zdiagnozowano łuszczycę. Nikt z rodziny ani znajomych nie cierpi na tę chorobę, toteż jest to dla nas sprawa zagadkowa. Jego przypadek jest niezwykle rzadki, ponieważ choroba lokalizuje się głównie na powiekach (w tym na linii rzęs). Z tego powodu zanim postawiono trafną diagnozę, od pojawienia się takowych objawów minęło trochę czasu. Tylko jeden lekarz stwierdził, że miał kiedyś pacjenta z taką postacią łuszczycy. Od pewnego czasu objawy są również za uszami i na głowie. Dostał jakieś sterydy, ale już rozpoczęliśmy poszukiwanie preparatów o jakich często piszecie na forum. Ze względu na wiek i występowanie objawów na powiekach nie może stosować niektórych metod leczenia (np.naświetlania).
W związku z tym mam pytanie-czy ktokolwiek z was spotkał się kiedyś z takim przypadkiem? Lekarze obawiają się podjąć leczenia jest więc odsyłany do kolejnych specjalistów.
Pozdrawiam.
gość
24-10-2013, 06:06:24

Mogą pomóc okłady z herbaty czarnej smarowanie maść rumiankowa i cynkowa warto też uzupełnić wit z grupy B
Początkująca
08-10-2014, 17:19:17

A jeśli nie przechodzi, bądź też powraca, potrzebne będzie wsparcie dobrego dermatologa, a tego można znaleźć w Ober Clinic. Tutaj szczególnie dobrze dba się o pacjentów z łuszczycą.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: