Reklama:

Kaszka na policzkach (10)

Forum: Twarz

Początkująca
08-05-2020, 22:51:27

Witam, od kilku lat mam problem z kaszką na policzkach, która nasila się w ciągu dnia, najmocniej pod wieczór. Rano jak wstaje jest odrobinę mniejsza. Jeśli użyję olejku herbacianego to "prawie" znika. Niestety w ciągu dnia i tak sie pojawia. Byłam już u 2 dermatologów, kosmetyczki, a nawet kosmetologa. Ilu ludzi, tyle opinii niestety- żadna skuteczna. Z poczatkiem roku zapisałam sie do alergologa, który zlecił mi testy pokarmowe i wziewne. Zdążyłam przed pandemią wykonać wziewne i wyszly negatywnie. Prosze o pomoc. Moze ktoś mial cos podobnego. Zakładam, że to alergia pokarmowa. Pozdrawiam
gość
18-05-2020, 18:39:57

Mam identyczny problem i prawie identyczną kaszkę. Również podejrzewam alergie, chociaż nigdy wcześniej nie byłam na nic uczulona. W czasie pandemii, możliwość skorzystania z porady dermatologa praktycznie jest niemożliwa ☹️
gość
30-12-2020, 10:02:07

Mam coś takiego podobnego.. rano znika w ciągu dnia się pojawia.
Czy udało się zdiagnozować? Tez byłam już u dermatologów kosmetyczek i nic..
Podejrzewam alergie na mleko krowie stram się eliminować j chyba jest lepiej ale nie jestem na 100 % pewna bo mleko w proszku jest wszędzie..
Pozdrawiam :)
gość
29-05-2021, 18:03:33

Mam ten sam problem. Dermatolog stwierdził, że to po miktodermabrazji
gość
06-07-2021, 10:49:47

Brunette89 2020-05-09 00:51:27
Witam, od kilku lat mam problem z kaszką na policzkach, która nasila się w ciągu dnia, najmocniej pod wieczór. Rano jak wstaje jest odrobinę mniejsza. Jeśli użyję olejku herbacianego to "prawie" znika. Niestety w ciągu dnia i tak sie pojawia. Byłam już u 2 dermatologów, kosmetyczki, a nawet kosmetologa. Ilu ludzi, tyle opinii niestety- żadna skuteczna. Z poczatkiem roku zapisałam sie do alergologa, który zlecił mi testy pokarmowe i wziewne. Zdążyłam przed pandemią wykonać wziewne i wyszly negatywnie. Prosze o pomoc. Moze ktoś mial cos podobnego. Zakładam, że to alergia pokarmowa. Pozdrawiam
gość
06-07-2021, 10:51:30

Brunette89 2020-05-09 00:51:27
Czy udało Wam się coś z tym zrobić?
gość
16-07-2021, 16:23:44

Niestety nie. Tez czekam na info od dziewczyn powyzej. A może mamy wspólny problem niedoczynność tarczycy?
gość
18-07-2021, 18:51:37

Hej, ja mam ten sam problem. Do tego dochodzą krostki białe na ramionach, całe ramiona paskudnie wysypane, raz bardziej raz mniej. Też wydaje mi się, że po mleku i pochodnych. Z tą tarczycą, to może być trop, muszę się przebadać bo dawno tego nie robiłam. Nikt mi nie jest w stanie pomóc z tą twarzą a drogą eliminacji to wychodzi na mleko i jaja prawdopodobnie..
Początkująca
28-02-2022, 11:38:36

mi pomogło odstawienie nabiału
gość
17-03-2024, 19:37:15

gość 30-12-2020, 11:02:07
Mam coś takiego podobnego.. rano znika w ciągu dnia się pojawia.

Czy udało się zdiagnozować? Tez byłam już u dermatologów kosmetyczek i nic..

Podejrzewam alergie na mleko krowie stram się eliminować j chyba jest lepiej ale nie jestem na 100 % pewna bo mleko w proszku jest wszędzie..

Pozdrawiam :)

Mam tak samo .rano prawie nic w ciągu dnia masakra.czy komuś się udało pozbyć tego gowna?ja właśnie podejrzewam że po mikrodermabrazji u mnie się pojawilo

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: