Reklama:

Grzybica paznokci i czarna plama pod płytką paznokcia (4)

Forum: Infekcje grzybicze

Początkująca
24-05-2013, 09:32:41

Witajcie!
zarejestrowałam się na tym forum w tajemnicy przed narzeczonym :P
z góry przepraszam jeśli powielam temat, ale opiszę krótko "naszą" historię:
Zawsze zwracałam uwagę na wygląd stóp i ich paznokci, swoich i innych...takie zboczenie, stopy musza byc zadbane :P
Mój narzeczony mnie zaintrygował, poniewaz jego paznokcie stop są zółte i grube....a te na paluchach e...śmeirdzą.
Krzyczałam, że napewno ma grzybicę i ma spadać do dermatologa, ale facet jak to facet, wiadomo.
W końcu udało się! bo? Bo pod paznokciem na jednym z paluchów pojawiła się czarna plamka, najpierw o czerwonawym zabarwieniu (jak krew) a teraz zrobiło się to po prostu ciemne.
Dermatolożka stwierdziła grzybicę spoglądając na zażółkle paznokcie, a ciemną zmianę kazała obserwować i przepisała leki TYLKO OGLĄDAJĄC GOŁYM OKIEM.
piszę z pracy, jak wrocę do domu to wrzucę zdjęcie paznokcia i może jakiś znawca się znajdzie, który mnie troszeczkę uspokoi, że ot nie jest żaden czerniak, czego panicznie się boję ;/
Efekt leczenia? żaden, narzeczony wybrał całe opakowanie tabletek, a paznokcie jakie byly takie są i mam wrazenie, że mu nie rosną, a ta ciemna plama się nie przesuwa, a ma to jakieś 1,5 miesiąca max.
Jest tutaj jakiś dermatolog? Następna wizyta za 2 tygodnie, ale powiedziałam mu żeby zarządał badania dermatoskopem albo najlepiej...poszedł prywatnie ;/
gość
20-07-2013, 16:20:58

Witaj! to że po wybraniu leku nie ma widocznych efektów to żadna nowość. Paznokieć musi cały wyrosnąć...a poza tym leki na grzybice paznokci przyjmuje sie czasem 6 miesięcy, albo dłużej. Ciekawi mnie jeszcze co za lek narzeczony brał...:)
Początkująca
20-07-2013, 16:27:24

Leczenie grzybicy paznokci nie jest sprawą prostą....nie trwa miesiąc...czasem trwa latami. Po kuracji lekami przeciwgrzybicznymi, która trwa ok 6 miesięcy płytka paznokciowa musi wyrosnąć... to jakiś rok na zrośnięcie całego paznokcia...oczywiście zależy od wielkości paznokcia i od tempa wzrostu. Wzrost pzanokcia można przyspieszyć suplementem np. Galacet lub innym....Powodzenia
gość
12-09-2013, 09:04:24

Witam jakiś czas temu też miałam problem z paznokciami zaczęły robić się żółte i kruche okazało się że to grzybica . Próbowałam wiele rzeczy wyczytanych w necie i nic a wręczpo ACIFUNGIN bylo gorzej paznokcie wyglądały okropnie więc poszłam do lekarza dostałam maść nawet dwie i lakier do paznokci ale bez zmian i zmienilam lekarza. dostałam myconolak lakier do paznokci podeszłym sceptycznie ale stosowalam 2 x w tygodniu i po pierwszym opakowaniu była poprawa teraz mam drugie i zuzylam połowęi problem znika ale bbędę to stosować do końca ale teraz smarujemy 1 na dwa tygodnie. Na początku ważne aby mocno polować paznokcie i przycinac ja kupiłam pilniczki jednorazowoe w rossman bo mocniej scieraly i leczyłam wszystkie paznokcie pomimo że nie wszystkie były zmienione. Na początku paznokcie były kruche i miękkie ale to było też od scierania pilnikiem. Powodzenia ale proszę iść do lekarza bo na leczenie na własną rękę stracicie czas i pieniądze na specyfiki bez recepty.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: