Reklama:

Enterobacter cloacae - zakażenie skóry (5)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkująca
10-09-2010, 07:41:55

Witam, ostatnio wykonany wymaz z twarzy, wykazał obecność Enterobacter cloacae w dużej ilości, objawia się to tym, że na całej buzi jak to określiła kosmetyczka mam "tłuszczaki" czyli białe grudki podskórne, które wyglądają jak kaszka. Wszystko inne u mnie jest ok, ostatnie badania krwi perfect, skóry na całym ciele, za wyjątkie buzi, super......moje problemy pojawiły się jakieś 5 lat temu, wówczas praktycznie nie mogłam dostrzec mojej skóry, tak była "zakaszkowana", teraz poprawiło się, no ale w dalszym ciągu powstaje takie coś. Bardzo proszę o poradę i informację o co chodzi z tą bakterią.
gość
09-08-2012, 05:50:42

patul 2010-09-10 09:41:55 Witam, ostatnio wykonany wymaz z twarzy, wykazał obecność Enterobacter cloacae w dużej ilości, objawia się to tym, że na całej buzi jak to określiła kosmetyczka mam "tłuszczaki" czyli białe grudki podskórne, które wyglądają jak kaszka. Wszystko inne u mnie jest ok, ostatnie badania krwi perfect, skóry na całym ciele, za wyjątkie buzi, super......moje problemy pojawiły się jakieś 5 lat temu, wówczas praktycznie nie mogłam dostrzec mojej skóry, tak była "zakaszkowana", teraz poprawiło się, no ale w dalszym ciągu powstaje takie coś. Bardzo proszę o poradę i informację o co chodzi z tą bakterią.
gość
23-01-2013, 17:43:28

patul 2010-09-10 09:41:55 Witam, ostatnio wykonany wymaz z twarzy, wykazał obecność Enterobacter cloacae w dużej ilości, objawia się to tym, że na całej buzi jak to określiła kosmetyczka mam "tłuszczaki" czyli białe grudki podskórne, które wyglądają jak kaszka. Wszystko inne u mnie jest ok, ostatnie badania krwi perfect, skóry na całym ciele, za wyjątkie buzi, super......moje problemy pojawiły się jakieś 5 lat temu, wówczas praktycznie nie mogłam dostrzec mojej skóry, tak była "zakaszkowana", teraz poprawiło się, no ale w dalszym ciągu powstaje takie coś. Bardzo proszę o poradę i informację o co chodzi z tą bakterią.
Początkujący
14-04-2015, 12:55:39

witam, mam podobny problem, oto moje wyniki
https://docs.google.com/file/d/0B5T_4AXaH9vFc1B2djFvYXdqUTg/edit
czy ktos odpowie wkoncu na nasze pytanie ?
gość
15-04-2015, 18:09:15

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: