Reklama:

Dziwny guz na czole. (3)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
11-06-2008, 16:09:00

Witam. Chcialbym dowiedziec sie co to jest i co z tym powinienm zrobic.

Pojawil mi sie na czole nad lewa brawią taki guz ,ktory nie boli ,ale boli troszeczkę w miejscu w kotrym jest lekko czerwonawy. To tak wyglada jakby cos mnie ugryzlo ,ale czy na pewno? Czy tmo moze jest jakas odmiana pryszcza?
Dodam tylko ,ze probojac to wydusic w ty mmiejscu zaczerwienionym wylatuje tylko taka woda i nic wiecej.

CO TO JEST?
gość
24-12-2011, 18:13:27

Gdzieś słyszałam o tym gdy przeglądałam portale internetowe. Otóż, mógł utworzyć się pewnego rodzaju pryszcz, który według mnie nie jest szkodliwy. Robi się pod skórą i nie należy go wyciskać (na zewnątrz w postaci chrosty ) bo mogą się dostać tam bakterie. Najlepiej po prostu poczekaj aż sam zniknie a do tego czasu stosuj maść cynkową i spirytus salicynowy (oczywiście nie doustnie ) tylko go smaruj. Chyba za późno się odezwałam, więc na przyszłość będziesz wiedzieć co robić
A jeżeli wiesz co robić w mojej sytuacji to napisz proszę bo boję się czy coś mi się dzieje złego :
Mam guza chyba 2 mm grubości nad prawą brwią po dotknięciu trochę boli wcześniej była tam chrostka ale z nerwów ją zdrapałam mam wrażenie że on rośnie nie mam konkretnych objawów co do nowotworów itd, ale się boję gdy będziesz coś wiedział pisz
na gmail d.saucedoilove@gmail.com
gość
27-02-2017, 20:42:48

witam
mam pytanie w stosunku do poruszonego watku,guz jakby po ugryzieniu nic się nie da wycisnąć i leci troc he woda.co to było i jak z tym wygrales.
Tomek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: