Reklama:

DZIWNE ZNAMIE - bardzo mnie niepokoi (3)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
14-05-2009, 11:20:00

w sumie zauwazylam to juz dawno, kilka lat temu, tylko ze w tedy widoczne bylo tylko po opalaniu. zawsze po zejsciu ze slonca mialam taka czerwona, lekko nabrzmiala plamke na udzie, ktora znikala. jednak teraz ta plamka jest widoczna caly czas. jest to taka niesymetrycza plamka, o slabo zaznaczonych brzegach, jasna. przy dotyku lekko jasnieje. jest lekko wyczuwalna palcem i ma mniej wiecej 4mm na 4mm. jednak co denerwuje mnie najbardziej, to to, ze na jej brzegu jest malutka zywo czerwona kropka - taka jak po ukluciu igla. mala, ale widoczn bo taka czerwona. trzy miesiace temu widzial to onkolog przy okazji wycicnania innego znamienia, dlugo to ogladal, po czym stwierdzil, ze mam sie tym nie martwic. jednak wydaje mi sie, ze teraz cale to znamie stalo sie bardziej widoczne i ta czerwona kropa tez. w przyszlym tyg pojde do dermatologa, ale poki co bede nie spac po nocach. czy ktos mial kiedys cos podobnego?co to moze byc?
gość
14-05-2009, 11:26:00

dodam jeszcze, ze kilka miesiecy temu urodzilam dziecko. podczas ciazy moje pieprzyki bardzo sie ozywily - pociemnialy i przybylo ich. nie wiem czy to moze miec jakis zwiazek z tym znamieniem.
gość
17-05-2009, 16:43:00

zglos sie jak najszybciej do dermatologa, moze to byc czerniak.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: