Reklama:

Dziwna krosta nad górną wargą (2)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
06-02-2017, 22:11:56

Witajcie,
od jakiegoś czasu zapuszczam brodę. Jakieś 1,5 tygodnia temu nad górną wargą zrobił mi się, jak mi się wydawało pryszcz. Na początku stwierdziłem, że samo się wsiąknie, jednak po 1,5 tygodnia trochę się powiększyło. Do tego skóra lekko się zaczerwieniła i zaczęła się łuszczyć na tej zmianie, odpadając białymi płatkami. Nic nie bolało, ani nie boli do tej pory. Stwierdziłem więc, że to może opryszczka którą miewam, ale nie zachowuje się jak opryszczka, poza łuszczeniem się skóry nic się z tą zmianą nie dzieje. Doszedłem do wniosku, że to może zapalenie mieszka włosowego, które miewałem już kilka razy. Postanowiłem więc wyrwać włosy wrastające w ta krostę. Wychodziły one bez problemu, prawie bezboleśnie. Zauważyłem wtedy białą kropkę, oczywiście, jak to każdy żyjący w niewiedzy ścisnąłem kropkę i wyleciała ropa, następnie krew. Krosta się trochę zmniejszyła, zagoiła się i jak była tak jest.
W dotyku jest okrągła i twarda, od wewnątrz językiem też ją czuję. Do tego czasem czuję smak ropy w ustach. Tak jak mówiłem nic nie boli, nic się z tą krostą dalej nie dzieje. Czy ktoś miał podobny przypadek?
Będę wdzięczny za pomoc.
gość
07-02-2017, 09:48:36

Choroby warg zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/warga-choroby

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: