Reklama:

Dieta w grzybicy - pytanie (2)

Forum: Infekcje grzybicze

gość
26-04-2012, 16:14:52

Witam, mam pytanie do doświadczonych lub znających dobrze temat: co to znaczy wykluczyć cukier? Pytam, bo chodząc po sklepie i czytając skład różnych produktów, nieustannie natykam się na cukier w produktach, w których teoretycznie cukru nie ma: w chrzanie, majonezie, pasztecie drobiowym, barszczu czerwonym, ćwikle, itd. Tak więc czy jest jakakolwiek ilość cukru dopuszczalna do spożycia?
Chciałabym także wiedzieć, czy można jeść ser żółty i biały (konkretnie serek wiejski) oraz co z jogurtem, zsiadłym mlekiem i kefirem ze sklepu, które też zawierają probiotyki, więc są pożądane?
Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam
gość
09-05-2012, 07:43:27

Cukier należy ograniczyć, a nie całkowicie z niego zrezygnować. Cukier jest pożywką dla grzybów.
Nie należy zapominać o błonniku, warto także stosować suplementy diety np. colon c.
Jeśli chodzi o nabiał to jest on jak najbardziej wskazany. Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: