Reklama:

Czy to zakażenie rany? (7)

Forum: Pielęgnacja i uroda

Początkujący
11-03-2016, 21:48:35

Z góry proszę o nie ocenianie przyczyn powstałej zmiany skórnej, dziękuję.
Jestem osobą, której do niedawna zdarzały się akty autoagresji w postaci przecinania skóry nożykiem z maszynki do golenia. Zawsze wszystko goiło się "normalnie", opatrywałam rany, zostały mi blizny.
Jednak ostatnio, już chwilę po zabliźnieniu tamtych kresek, pojawiła się specyficzna "dziurka" w skórze. Wyglądała trochę jak krostka, pryszcz, po naciśnięciu pojawił się płyn zmieszany z krwią w niewielkiej ilości. Posypywałam to miejsce proszkiem propolisowym. Ranka zasklepiła się, ale czasami boli i pulsuje, zaczęła pojawiać się poprzeczna pręga. Czuję grudkę podskórną, zgrubienie. Przesyłam zdjęcia, chciałabym się dowiedzieć, czy powinnam zgłosić się z tym do lekarza, czy może farmaceuta jest w stanie mi pomóc. A może to nic groźnego i już samo się goi?
Początkujący
18-03-2016, 21:18:09

Przepraszam za pisanie posta pod postem, ale naprawdę zaczynam się martwić. Ów "problem" zaczyna się wyraźnie powiększać Naprawdę nie ma tu nikogo kto mógłby mi coś doradzić?
gość
19-03-2016, 14:01:07

Mam to samo i tez nie wiem co z tym robic. Twarz i rece
gość
05-02-2018, 03:03:33

"Chciałabym się dowiedzieć, czy powinnam zgłosić się z tym do lekarza"
Tak... I to najlepiej do dobrego psychologa. Tniesz się, a jedyne co Cie zastanawia to możliwość zakażenia ? Dodatkowo szukasz pomocy na forach internetowych zamiast u prawdziwego specjalisty ?
gość
26-05-2023, 10:14:30

gość 05-02-2018, 05:03:33

Tak... I to najlepiej do dobrego psychologa. Tniesz się, a jedyne co Cie zastanawia to możliwość zakażenia ? Dodatkowo szukasz pomocy na forach internetowych zamiast u prawdziwego specjalisty ?

To nie jest od cięcia się, radzę się doinformować
gość
09-06-2024, 13:11:43

gość 05-02-2018, 04:03:33

Ej ale to od golenia się a ten kto to napisał jest jakiś agresywny
gość
09-06-2024, 13:12:53

Nie wiem ale zgłoś się do lekarza chb do dermatologa bo lepiej wiedzieć

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: