Reklama:

Czy to łuszczyca (4)

Forum: Skóra

gość
16-10-2015, 09:11:41

Witam może mi ktoś pomóc i podpowiedzieć co to może być. Wizytę do lekarza mam umówiona. Pojawiło sie to na łokciach i kolanach i z czasem sie rozchodzi.
gość
16-10-2015, 11:41:01

Jeśli chodzi o łokieć to może to być łuszczyca, ale najlepiej poczekać na diagnozę lekarza. Mam (38 lat) łuszczycę od dziecka, próbowałam już przeróżnych sposobów. Obecnie funkcjonuję bez żadnych leków (w przeszłości lekarze zapisywali mi maści sterydowe, które działały na chwilę a przynosiły więcej szkody niż pożytku, w tej chwili podobne efekty uzyskuję nawilżając/natłuszczając chore miejsca. Zbawienne dla mnie są wyjazdy nad morze, woda morska + słońce działają fantastycznie - żaden lek/sposób nie zadziałał u mnie lepiej i szybciej. Dobre efekty daje też zażywanie tranu i/lub oleju z wątroby rekina. Bardzo ważne jest nawilżanie skóry, dlatego czekając na wizytę u dermatologa warto działać w tym kierunku. Ja po każdej kąpieli smaruję balsamem/kremem nawilżającym. Jeśli mogę pomóc to chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami i obserwacjami, proszę wówczas podać adres e-mail. B.
gość
18-10-2015, 20:18:44

Podaje maila andziur3@wp.pl
gość
30-11-2019, 19:23:36

Czy wyjaśniło się co to są za zmiany?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: