Reklama:

Czy to jest Egzema ? (8)

Forum: Skóra

gość
31-05-2014, 21:07:15

Witam. Moja dziewczyna ma czerwone placki na ciele. Praktycznie od urodzenia. Jest to z pewnoscia alergia i lekarz stwierdzil, ze jest to egzema. Mimo kremow jakie stosowala i lekow nic praktycznie nie pomaga. Czasami jest lepiej czasami gorzej. Probowalismy diety bezbialkowe, z lekow nie pamietam co brala, ale z kremow diprosone i masc dla dzieci przepisana od lekarza specjalnie na egzeme. Efektow zadnych a z tego co wiem diprosone jest na bazie sterydow, wiec nie chcialem zeby sie niszczyla. Kiedy bylismy na urlopie we wloszech widzialem znaczna poprawe. Czerwone placki poschodzily. Nie na dlugo bo po 2 tygodnia od urlopu wrocily spowrotem. Nie zauwazylem zadnych babelkow na tych ranach jedynie, ze sa bardzo suche i ta skora peka i tworzy rany. Ma to glownie pod kolanami, wewnetrzna strona lokci, okolice kciukow, palcow i nadgarstkow. Wokol ust tez ma dosc czerwone kontury i nie moze sie usmiechac za bardzo gdyz peka jej skora. Ostatnio wyskoczyly jej zaczerwienienia pod oczami i na powiekach. Do tego strasznie ja pieka oczy na wieczor. Wstawiam pare fotek. Miala juz dziesiatki wizyt u lekarzy i fiasko. Nic nie znalezli a jeden stwierdzil, ze to wysypka. Miala robione testy alergiczne i nie jada, ani nie uzywa srodkow na, ktore ma uczulenie. Nosi tylko bawelniane rzeczy. Nie pracuje w srodowisku gdzie jest pyl czy kurz. Prosba, jezeli ktos ma jakies informacje co by moglo pomoc, jezeli to jest egzema to bede wdzieczny. Dziekuje za poswiecony czas i pomoc. Pozdrawiam.
gość
25-08-2015, 15:42:54

Egzema wygląda zupełnie inaczej
gość
31-08-2015, 11:24:40

Trzeba zrobić testy alergiczne. Wygląda na to że jest to alergia i trzeba się dowiedzieć na co dokładnie. Nawilżaj jej skóre emolientami oraz podawaj jej raz dziennie probiotyk Latopic dla alergików i osób z atopowym zapleniem skóry. Latopic powinno sie stosowac przez minimum 3 miesiące. Zróbcie w międzyczasie testy i sprawa powinna sie wyjaśnić
gość
12-12-2016, 16:41:39

Witam, mam to samo od 4 lat. Patrzac po zdjeciach to samo stadium. Czy znalazla pani rozwiazanie problemu. W moim przypadku jest to postepujace AZS, a alergenu nie znam. Testy alergiczne 2x krotnie nic nie wykazaly. Dieta bez nabialowa pomaga, ale problem dalej jest 😐
gość
28-08-2017, 16:07:41

Treść zablokowana przez moderatora

gość
27-02-2020, 23:40:17

Mam coś takie samego na ustach jak na jednym ze zdjęć..Nigdy wcześniej tego nie miałam. Jednakże choruje na alergię pokarmową i kontaktową na nikiel.. Alergia na nikiel zawarty w pokarmie. Powyższe zdjęcia przypominają mi moje objawy , a nawet gorsze. Nikiel jest niestety wszędzie w warzywach, owocach, w otoczeniu, w wodzie itp. trzeba stosować dietę i nie jeść rzeczy które zawierają dużą zawartość niklu np, margaryna, mak, avokado, owoce morza, śledzie, łosoś, puszkowane produkty, orzechy, wiśnie, czekolada, kakao, proszki do pieczenia, soda oczyszczona, kostki rosołowe, wszelkie przetworzone jedzenie ze sztucznościami. Pozostaje zrobić porządne testy płatkowe na plecach.Unikać alergenu, oczyścić organizm, wątrobę. Polecam książkę dr. Huda Clark. Tam jest przepis jak oczyścić wątrobę.Przed tym trzeba się koniecznie odrobaczyć.(mielone goździki i wyciąg z zielonego orzecha) Nie jest to przyjemne ponieważ pije się sok z grejfruta z oliwa z oliwek. Obrzydliwe ale pomaga.U mnie wysypki i swędzenia zniknęły . Jedyna rzecz która mi pomogła, a myślałam ,że się obedrę ze skóry od świądu, wysypek,i astmy , ciągłego kasłania...Przez cały rok lepiej się czułam.Stosowałam odpowiednia dietę oczywiście.Żelazo zmniejsza alergie(wątróbka, wołowina), wit C. Kosmetyki strasznie uczulają, podkłady, tusze do rzęs.
gość
29-03-2020, 21:13:53

To jest drożdżyca(rozrost grzyba drożdżaka), może przejść w taki objaw jak egzema. Objawów drożdżycy jest o wiele więcej , przyczyną jest słodki pokarm z jednoczesnym niedożywieniem organizmu. Nie wolno ci jeść wszystkich słodkich produktów przetworzonych(słodyczy,ciastek,batoników,ciast),soków,słodzonych napojów itp.
Jesteś na zbyt jałowej diecie wskazuje na to biała skóra(czyli jesz zbyt dużo cukrów prostych, soków, skrobi zbożowych, słodkich owoców, słodkich produktów przetworzonych, pszenicy) poprostu nie dokarmiasz swojego organizmu , twój organizm potrzebuje więcej białek mięso,ryby, prawdziwych tłuszczów, warzyw, zieleniny, wodorostów,kiszonki, jogurty naturalne bez cukru. Dużo słodkiego prowadzi także do przetłuszcenia skóry oraz nadwagi także do rozwoju szkodliwych mikroorganizmów takich jak bakterie oraz grzybów drożdżaków.
To jest opis w wielkim skrócie , więcej opisuję także o diecie i sposobie leczenia na
ForumDermatologiczne.pl
Forum: Grzybica - czy można ją skutecznie leczyć?
pod tematem
Leczenie grzybicy ogólnoustrojowej,drożdżyca,Candida Ablicans( to działa !!!)
--- przeczytaj końcowe opisy tam znajdziesz bardziej szczegółowy opis leczenia i inne objawy drożdżycy , zrozumiesz problem i sama podejmiesz decyzję .
Musisz przejść na dietę bardziej właściwą czyli przeciwgrzybiczną !!! innego sposobu niema.
gość
15-12-2024, 00:52:14

Witam mam takie same objawy. Stwierdzono u mnie obecność Candida. Kolega niżej dobrze pisał…

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: