Reklama:

czerwony dekolt (9)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
09-11-2007, 13:44:00

hej
gość
09-11-2007, 13:55:00

Cześć mam problem, ponieważ gdy tylko sie zdenerwuje zaraz na moim dekoldzie pojawia sie ogromna czerwona plama.juz nie mam sily niechce cale życje chodzic w golfach POMOCY
Początkująca
09-11-2007, 21:30:00

ja tez tak mam. tzn nie jedna plame, ale ale plami czerwone na dekolcie i szyji. dokladnie tak samo jak u ciebie - z nerwow. ale nie przeszkadza mi to chodzic w dekoltach. nie umiem ci nic poradzic. chcialam tylko napisac, abys wiedziala, ze nie jestes sama. wg mnie jedynym wyjsciem jest praca nad pewnoscia siebie.
Początkująca
10-11-2007, 16:35:00

Na początku tez mi to nie przeszkadzało, ale jeśli znajomi cały czas pytaja co mi sie stalo to jest to uciażliwe i malo estetyczne. A jeśli chodzi o pewność siebie to maleje kazdego dnia.((
Niczego nie używasz??????
gość
21-08-2008, 09:08:00

ja miałam to samo, powiem wam że zauważyłam że pomagają głębokie oddechy, rozluźnianie mięśni barków ( zauważyłam że podczas czerwienienia się na dekolcie miałam bardzo spięte te mięśnie). w chwilach stresowych gdy ten problem pojawia się staram się wyglądać na rozluźnioną, a o ludziach patrzących się na mnie myśleć - mam w nosie to że widzisz że się czerwienię. i im mniej o tym myślę- tym rzadziej mi się to przytrafia. pewnie zauważyłyście, że przy pewnych osobach się to wam nie przytrafia-z nimi czujecie się bezpieczne, akceptowane. jesteście po prostu pewne siebie i to jest klucz do sukcesu. pomyśl o wszystkich swoich zaletach, spojrzyj w lustro i powiedz to sobie głośno (nie w myślach, naprawdę głośno) lubię siebie i kto ma jakieś ale to niech spada!
gość
10-09-2008, 23:53:00

witam!
na owym forum, jest wzmianka o mojej przypadłości: mianowicie plam czerwonych w stresowym sytuacjach;
luz gdyby to dotyczyło jedynie twarzy a oprócz tego moją zmorą są plamy na dekoldzie! nie muszę mówić jakie uczucie dyskomfortu towarzyszy temu!
nie wiem od czego to zależy, bo są różne objawy stresu
- czerwona w całości twarz
- czerwony w całości dekold
- czerwona w całości twarz i dekold
- plamy na twarzy
- plamy na dekoldzie
- plamy na dekoldzie i twarzy
to jest nienormalne, koloryt plam, zaczerwienienia jest naprawdę pokaźny, nie tak jak w przypadku dziewczyny, która na podobnym forum udostępniła zdjęcie swojego, jak to nazwała "buraka", który niby dręczy ją i przez to ma wręcz wyimaginowany problem, bo to było dosłownie zarumienienie!!! bez sensu dla mnie są wypowiedzi osób z podobnym "problemem", chyba że dla nabicia postów, co bardziej nabiera nonsensu =L
Ruboril - różne opinie, cena średnia, chyba spróbuję, chociaż chciałabym usłyszeć opinię w przypadku stosowania go również na dekold... z góry dzięki

mój nr gg 1586363,
kontakt wyżej napisanej wiadomości, proszę o rady, a konkretnie o specyfiki: kremy, żele
chyba wiecie jak zdesperowany jest człowiek z tą przypadłością.
czekam na inf
gość
18-09-2008, 12:27:00

Na początek proponuję potraktować rzekomą plamę mleczkiem dardia. jeśli nie pomoże to od razu do lekarza, bo w końcu ci ludzie najlepiej znają sie na rzeczy. A Dardia jeszcze na pewno kiedyś się przyda, bo to super lek.
gość
15-04-2012, 21:49:13

dziewczyny to ja myślałam że tylko JA tak mam ;(
ja staram sie zakładać bluzki zakrywajace dekolt badż nosze chusty (kominy) i jakoś daje rade ale czesem chciałabym dekolot odsłonić bo nie mam długiej szyji wiec...
gość
05-05-2017, 06:04:26

Mi się udało wygrać z pryszczami na dekolcie stosując pierwszy sposób http://kobieco.pl/pryszcze-dekolcie-sa-sposoby-aby-sie-szybko-pozbyc/ Pamiętajcie jednak że o dekolt trzeba dbać tak samo jak o twarz, szczególnie gdy lubicie eksponować piersi nosząc bluzki z głębokim dekoltem ;0

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: