Reklama:

CZERWONO-SINE PALCE U NÓG (5)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
12-03-2012, 11:03:31

CZY KTOS MOZE MI DORADZIC, POMÓC? MOJE PALCE U NÓG SA CZERWONO SINE, SKÓRA TROSZKE SIE ŁUSZCZY, KOLOR ZMIENIA SIĘ ZWŁASZCZA JAK ZMARZNĄ BĄDŻ WŁOŻĘ JE DO CIEPŁEJ WODY. ROBIŁAM BADANIE KAPILAROSKOPOWE I NIC NIE WYKAZAŁO, BYŁAM RÓWNIEŻ U ANGIOLOGA I TAM TEZ WYSZŁO WSZYSTKO W PORZĄDKU. SIĘGAŁAM PORADY U KILKU DERMATOLOGÓW KAZDY PRZEPISUJE MASCIE ROBIONE KTÓRE NIE PRZYNOSZA ZADNYCH REZULTATÓW. CZY KTOS SPOTKAL SIE Z TAKIM PROBLEMEM, PROSZĘ O POMOC, ZBLIZA SIE LATO I NIE WYOBRAZAM SOBIE CHODZENIE W KLAPKACH Z TAKIMI PALCAMI
gość
15-03-2012, 20:49:26

Hej, mam od wielu lat ten sam problem... Mam 22 lata a ta przypadłość mam już chyba od dobrych 10 lat pojawia się u mnie tylko zimą i i często chodzę tylko w glanach bo w nich mam dużo miejsca na opuchnięte, bolące i sino-czerowne palce... byłam z tym problemem u chirurga i stwierdził tylko, że to nie jest odmrożenie, miałam badania krwi i inne takie ale tak jak obie nikt mi nic nie powiedział bo nikt nie wie co to jest... Ale mogę doradzić Ci pewna maść... nie leczy ona tego, ale łagodzi ( bynajmniej w moim przypadku) ... Kup sobie nazywa się TORMENTIOL... ja płaciłam za nią 7zł... więc warto spróbować ... Pozdrawiam :)
gość
19-03-2012, 17:11:45

dziekuję za odpowiedź, maść kupie i wypróbuję, zastanawiam sie nad badaniami w kierunku tarczycy, przeczytałam gdzieś że to może być objawem niedoczynności tarczycy, spróbuje iść w tym kierunku bo już nie wiem gdzie szukać pomocy
gość
20-03-2012, 06:45:14

Po namoczeniu porządnie stóp sól i szare mydło( np biały jeleń) ok 20min nasmarowała bym to grubo maścią nagietkową termentiol tylko wysusza
gość
11-08-2016, 13:39:29

To sie nazywa po angielsku chillblains. W Polsce lekarze nie wiedza wiele na ten temat. Zachecam do poczytania w sieci info na ten temat.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: