Reklama:

Czego używać aby zwalczyć wszy (7)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
22-09-2016, 06:30:54

Witam,
Moje dziecko wróciło wczoraj z przedszkola z niespodzianką w postaci wszy. Najpierw ogarnęła mnie panika a potem czarna rozpacz, jak to możliwe żeby w tych czasach zdarzały się takie właśnie rzeczy. Jak sobie z tym poradzić?. Czy wystarczy sam szampon, czy może coś jeszcze?.
Początkująca
16-10-2016, 09:13:28

Rozumiem Twoje zdziwienie, sama przez to przechodziłam przed wakacjami, udałam się wteyd do apteki i kupiłam hedrin raz, który aplikuje się na suche włosy - moja córka przyniosła wszy z przedszkola, pamiętałam oczywiście by zawiadomić o tym incydencie przedszkole by przeprowadzili dezynfekcje
gość
17-10-2016, 09:09:03

ten hedrin to serio po jednej aplikacji pomaga? nie trzeba powtarzać zabiegu?
gość
17-10-2016, 21:32:45

U nas wystarczyla jedna aplikacja hedrinu, sprawdzałam po tygodniu ale mieliśmy czyste głowy, zero wszy.
gość
22-10-2016, 09:12:37

u mnie też wystarczyła jedna aplikacja, to właśnie na tym polega :D dlatego tak się nazywa. jestem mega zadowolona
gość
09-11-2016, 23:25:08

Jak sobie radzicie z problemem wszy jak ktoś ma małe mieszkanie, a wiadomo jak wszy są w domu na jednej osobie to wszyscy domownicy powinni profilaktycznie przejść kurację i mieszkanie też. To co mogę wyprać to ok, ale jakieś misie czy dywany też na dwie doby trzeba odizolować, żeby nie przedostały się z powrotem na domowników. Po przeprowadzce mam ten problem, że małe ale własne - ale nie mam nawet garażu, strychu czy innego pomieszczenia gdzie nie ma domowników. A dzieciom nie wytłumaczy się żeby nie ocierały się o zwinięty dywan czy nie chciały akurat misia, bo jest w siatce w domu...
gość
30-11-2016, 10:42:26

Nie dostałam odpowiedzi to odpowiem jak sobie poradziłam, może będzie dla kogoś wskazówką. :) Mamy kuchnię malutką i duży pokój to w kuchni przez dwa dni byłam tyko ja nie zbliżając się do worków z kwarantanną. :) Wiadomo kuracja włosów wszystkich obowiązkowa. Jakoś udało nam się przetrwać ten czas chociaż nie było łatwo.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wysypka
Czy wie ktoś co to jest i jak się tego pozbyć? I czy da radę obejść się bez dermatologa
Plamy na skórze
Plamy na skórze u 5 latka ktoś ma pomysł co to może być luz czym smarować?
gość
Zapalenie okoloustne
Mam zapalenie okołoustne, byłam u lekarza dostałam antykiotyk i dwie macie do smarowania rozex i skinoren. Staram się ograniczyć kosmetyki krotych używam do pielęgnacji twarzy ale z uwagi na twarda wodę w domu i wrażliwa skórę twarz muszę umyc jakimś kosmetykiem i nałożyć krem inaczej cała twarz jest zaczerwieniona i piecze. Co będzie najlepszym wyborem przy tym zapaleniu? Czy zwykła drogeryjna pianka do mycia nie zaszkodzi? Skóra jest aktualnie w stanie tragicznym, piecze i strasznie swędzi, na razie żadnej poprawy po tych maściach. Proszę o polecenie delikatnych produktów do pielęgnacji tak żeby nie zaszkodzic
Reklama:
Reklama:
Reklama: