Reklama:

Ciemne plamy pod stopami (4)

Forum: Skóra

gość
25-04-2020, 07:35:51

Witam, u męża kilka dni temu pod stopami pojawily się ciemne plamy, zlewaja się one w całość, tylko na obrzeżach są nieregularne.
Będę wdzięczna za informację co to może byc i co mozna zastosować.
Dodatkowo od kilku miesięcy zmaga się z odciskiem, nagniotkiem. Widać na zalaczonym zdj. Stosował wymrazanie, plaatry, plyn abe i na koncu smarowal glistnikiem. Udalo się pozbyc tych czarnych korzonkow ale ból pozostał. Nawet nie pozwala się dotknąć, nie wspomnę o chodzeniu. Jak mu pomóc ?
gość
25-04-2020, 19:07:50

Ja miałem dziury w piętach, smarowałem papką rozmiażdżoną z glistnika dwa razy(skóra zabarwi się na żółto) , drugi raz po pięciu dniach w tym czasie nie myłem nóg. Uwaga roślina musi być dojrzała i zawierać w sobie żółty sok to on leczy.
Na pewno należy wyrzucić stare wkładki do butów na filcowe, które wymieniamy co 3-4 miesiące aż się udepczą i będą wilgotne. Sztuczne skarpety zamienić na bawełniane. Buty muszą być przewiewne.
Trzeba ograniczyć wilgoć w butach.
Poza tym jest to drożdżyca wskazuje na to biała skóra, białe plamy. Ciemne plamy to uruchomiony drożdżak i inne szkodliwe bakterie i wirusy które karmią się słodką skórą.
Jesteś na zbyt słodkiej diecie, Musisz mocno zredukować cukry proste, skrobie w skrobie zbożowe, soki, słodkie odmiany owoców, słodkie produkty przetworzone(większość produktów), pszenica tym pokarmem nie dokarmisz organizmu lecz inne mikroorganizmy typu bakterie i grzyby drożdżaki.
Organizm człowieka potrzebuje więcej białek mięso,ryby, prawdziwych tłuszczów, warzyw, zieleniny, wodorostów, kiszonek,jogurtów naturalnych,.
To jest opis w wielkim skrócie, więc opisuję także o diecie i sposobie leczenia na
ForumDermatologiczne.pl
Forum: Grzybica - czy można ją skutecznie leczyć?
pod tematem
Leczenie grzybicy ogólnoustrojowej,drożdżyca,Candida Ablicans( to działa !!!)
--- przeczytaj końcowe opisy tam znajdziesz bardziej szczegółowy opis leczenia, i inne objawy, zrozumiesz problem i sama podejmiesz decyzję .
gość
13-04-2024, 20:06:04

gość 25-04-2020, 09:35:51
Witam, u męża kilka dni temu pod stopami pojawily się ciemne plamy, zlewaja się one w całość, tylko na obrzeżach są nieregularne.

Dodatkowo od kilku miesięcy zmaga się z odciskiem, nagniotkiem. Widać na zalaczonym zdj. Stosował wymrazanie, plaatry, plyn abe i na koncu smarowal glistnikiem. Udalo się pozbyc tych czarnych korzonkow ale ból pozostał. Nawet nie pozwala się dotknąć, nie wspomnę o chodzeniu. Jak mu pomóc ?

gość
13-04-2024, 20:08:10

Witam. Mam ten sam problem, czy rozwiązaliście i jak ? Proszę dajcie znać. Pozdrawiam serdecznie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: