Reklama:

Błagam Pomóżcie !!! (8)

Forum: Skóra

gość
23-10-2014, 23:12:24

Witam mam 23 lata i grubo od ponad roku mecze się z wszelakimi okropieństwami na dłoniach ,dodam ,że pracuje za granica UK i ten kto tu był wie jacy są tutaj lekarze .Wszystko zaczęło się od najzwyklejszego skaleczenia o jakis karton w pracy na początku zbagatelizowałem to myśląc ,że w końcu się zagoi ,ale po paru tygodniach poszedłem do tutejszego lekarza który zgodził się ze mną ,że to infekcja i przepisał mi steryd który szybko zadziałał ,ale to nigdy nie wyleczyło mnie do końca .Późniejsze objawy to sucha i pękajaca skóra na palcach i pojawiające się na nich małe bąbelki z czarna kropeczka w środku ,żeby tego było mało przy okazji urlopu w Polsce poszedłem do prywatnego dermatologa który widząc moje dłonie i słysząc tą historie przepisał mi maść pumaficort i elocom ,które pomogły jak każdy steryd na chwile.. I bywało źle bywało tragicznie ,ale czegoś takiego to jeszcze nie widziałem Błagam Was Proszę Pomóżcie !!!! Bo to już na prawdę staje się depresyjne ...
gość
26-10-2014, 19:16:08

sikaj na to, serio
Początkująca
04-11-2014, 11:43:38

To może być naprawdę dobre rozwiązanie
gość
28-11-2014, 14:25:36

Mnie osobiście na takie zmiany pomogła polska stara maść na grzybicę o nazwie Clotrimazolum za 3,50 zł, wcześniej też miała kupę sterydów i różnych maści robionych które działały tylko na chwilę.
gość
29-11-2014, 20:20:49

Na takie dolegliwości zastosowałam bym dwa preparaty jeden natłuszczający a drugi leczący. Natłuszczający na noc np. Alantan plus jest to maść która Ci natłuści i przyspieszy gojenie małych ranek najlepiej gdybyś zakładał nawet tylko na 30min gumowe rękawiczki żeby maść dobrze się wchłonęła. Lecząca na dzień są to kremy więc szybko się wchłoną nie będą uciążliwe w pracy np. Terbinafrina i najlepiej 2-3 razy na dzień
gość
14-07-2015, 02:45:51

To jest choroba Duhringa. Innymi słowy Twój organizm przestał tolerować gluten.
Zmiany skórne załagodzisz, gdy miejsca ze zmianami przemyjesz 2-3 razy dziennie octem.
Powinieneś jak najprędzej zrobić testy na nietolerancję glutenu. Kontakt z dermatologiem nic nie da. Kontakt z gastrologiem pomoże. Choroba Duhringa zaczyna się w jelicie grubym i jest spowodowana drożdżakami.
gość
16-01-2016, 14:59:01

This may be a mykid reaction to tinea pedis, a fungal infection on your feet. It should be treated it with Terbinafine and antifungal creme rather than steroids such as Elocom. Steroids only mask the mykid reaction on your hands but do not treat the fungus on your feet...
gość
25-11-2016, 20:54:41

Witam. Wracam do tematu. Czy poradziles sobie z tym problemem? Mam bardzo podobne objawy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: