Reklama:

Białe ślady po oparzeniu kawą (6)

Forum: Pielęgnacja i uroda

gość
07-05-2018, 12:20:46

Witam, we wrześniu 2017 r oparzyłam się kawą, kubek z gorącą kawą i fusami został przewrócony i wszystko poleciało mi na uda. Lekarz stwierdził oparzenie 1 i 2 stopnia. Przez ten cały okres,aż do dzisiaj, smarowałam maściami na blizny. Całe szczęście obyło się bez przerośnietych blizn, skóra jest gładka, jednak pozostały mi białe ślady w miejscach,które najbardziej ucierpiały,pozostała część jest koloru brązowo-białego. Zauwazyłam,że po kąpieli,czy nawet masażu tego miejsca,blizna robi się koloru czerwonego,a obwódka koloru fioletowego. Chciałam też spróbować wyrównać kolor tych blizn,jednak robi mi się to samo co po kąpieli, a do tego zaczyna delikatnie piec. Czy to możliwe,zeby blizna dalej ,,pracowała",regenerowała sie? Czy jest to możliwe,aby kolor w tych miejscach wrocil?Ponizej zdjęcie,jak wyglada normalnie,a jak w momencie,kiedy czerwienieje
gość
08-05-2018, 06:06:22

A próbowałaś smarować te miejsca olejkiem bio-oil? On ładnie rozjaśnia niektóre przebarwienia bo tu raczej nie widzę typowej blizny, myślę że powinien rozjaśnić skórę na tyle że nie będzie dużej różnicy w kolorycie.
gość
08-05-2018, 08:52:10

Smarowalam przez 4 miesiace,do tego robilam masaz tego miejsca. A co z bialymi plamami? Tymi jasnymi? Czy kolor wroci?:/
gość
28-10-2018, 17:09:32

Ja tylko naklejałam plastry contractubex. na zagojoną ranę, codziennie na noc nowy plaster. Efekt taki, że blizna jest płaska, jasna i prawie niewidoczna.
Początkująca
05-11-2018, 08:15:39

Wydaje mi sie, ze skora by sie tak dlugo nie regenerowala, zwlaszcza jezeli to oparzenie punktowe
gość
06-03-2025, 12:18:26

Dzień dobry, czy mogę prosić o informację czy te plamy się wyrownsly? Mam podobny problem :(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: