Reklama:

Białe krosty na twarzy i szyi po goleniu maszynką ( małe pryszcze ) (4)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
22-11-2016, 07:23:52

Witam
Mam problem z goleniem się maszynką .
Goliłem się już jednorazówkami , Machem 3, Wilkinsonem itp...
Jeden dzień po goleniu wyskakują mi na szyi, na brodzie oraz z lewej i prawej strony twarzy białe małe pryszcze.
Skóra jest bardzo podrazniona.
Kiedys tak nie mialem.
Kiedy gole się trymerem na 1 mm jest ok ale musze golic sie codziennie co jest uciazliwe i kiepsko wyglada poniewaz mam twardy zarost.
Gole się wieczorem , po kąpaniu, myje twarz mydlem hypo alergicznym przed i po goleniu,
Pianka do golenia dla wrazliwych , balsam tak samo, bez alkoholu.
TRAGEDIA POMOZCIE
Zdjecie pogladowe... tak to wyglada...
gość
27-11-2016, 21:36:54

Spróbuj posmarować octaniseptem
gość
31-05-2017, 09:58:03

witam pomogło Ci coś bo to ewidentnie zapalenie mieszków włosowych po podrażnieniu po goleniu. również mam to gówno od 10 lat chyba, zastanawiam się czy jest to w ogóle uleczalne, czy jedynym wyjściem jest golić się trymerem na lub maszynka do strzyżenia włosów albo elektryczną jeśli nie podrażniają. po jednym dniu czasem dwóch to człowiek czuje piekło na gębie i jak wyjść do ludzi z takim ryjem pełnym białych ropnych syfów i czerwieni na gębie jakby się było Indianinem. daj znać na maila jak Ci coś pomogło bo ja u dermatologa leczyłem się latami bez wyraźnej poprawy czy wyleczenia. mój mail: 790085@gmail.com
gość
03-02-2018, 22:57:56

Mam dokładnie to samo. Masakra. Nakupowałem kosmetyków aż z Australi które miały pomóc. Klasyczne maszynki na żyletki, balsamy itp. itd. Dalej to samo. Tracę nadzieję :( Jedynie trymer wchodzi w grę, ale kobieta będzie cierpieć ;) POMOCY!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: