Reklama:

atopowe zapalenie skóry u dorosłych (9)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkująca
23-02-2011, 12:01:35

lekarka tak zdiagnozowała zmiany , które pojawiły sie na wewnętrznej stronie dłoni (popekana sucha skóra, swędzenie, czerwone krostki z jakaś wydzieliną w środku)
początkowo po przejrzeniu internetu myśleliśmy ze to łuszczyca krostkowa ale dermatolog powiedział ze zapalenie. Czym moze byc spowodowane? pojawiło się nagle i nic sie nie zmienia od ok 2 miesięcy, oprócz tego ze pojawiło sie na drugiej dłoni . . . i jest coraz gorzej
gość
24-02-2011, 08:30:42

Pomaga mycie rąk wodą utlenioną i smarowanie rak maścią z wit A pierwszy raz może trochę piec
Początkująca
06-04-2011, 22:48:04

Można spróbować dermokosmetyków, nie są tak inwazyjne jak leczenie sterydami, a bywają bardzo skuteczne. Jeśli to atopowe zapalenie skóry, to polecam produkty A-Dermy - Exomega.
Początkująca
26-04-2011, 18:57:03

A czy te kosmetyki A-Dermy można stosować dla małych dzieci? Moja trzyletnia córeczka ma azs i szukamy odpowiednich dermokosmetyków, a o A-Dermie czytałam już wiele pochlebnych opinii.
gość
30-04-2011, 13:14:53

Naruralnie! A-derma doskonale nadaje się do leczenia problemów skórnych u maluchów. Są bardzo neutralne, nie posiadają chemicznych barwników czy substancji zapachowych, a co za tym idzie nie ma mowy o podrażnieniach, o które tak często się obawiamy zwłaszcza u małych pociech. Znam wiele mam, które chwalą sobie te emolienty i są z nich bardzo zadowolone, a wszelkie pochlebstwa na ich temat absolutnie potwierdzam : )
gość
08-05-2011, 23:03:37

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
15-05-2011, 17:11:19

Rzeczywiście. Ja też ostatnio zaczęłam posiłkować się tą stroną. Teraz forum dermatologiczne i centrum zdrowia skóry dziecka są dla mnie głównymi stronami, do których zaglądam, jak mam wątpliwości co do leczenia i pielęgnacji mojej małej.
Lekarze czasem nie mają czsu wszystkiego dokładnie wytłumaczyć.
gość
19-02-2012, 13:36:03

Resotoraderm :) Środek niby dla dzieci ale znakomicie sprawdza się też u dorosłych :)
gość
12-11-2017, 20:31:26

PSORIS - mi poleciła mama, teraz ja mogę polecić dalej!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: