Reklama:

alergia skorna czy potowki?? (2)

Forum: Pielęgnacja i uroda

gość
10-06-2016, 00:04:32

Miesiac temu na dloni zaczely mi sie robic male swedzace krostki. Po tygoniu pojawily sie rowniez na lokciach i w miejscu ich zgiecia. Kupilam sobie masc sterydowa hydrocortisonum. Krostki zeszly z lokci, zostaly na dloniach. Z uwagi ze jest to masc sterydowa, stosowalam ja kilka dni i odstawilam. Teraz wysypka zaatakowala znowu.. Male swedzace krostki, pojawily sie na dloniach, lokciach i pomiedzy zgieciami lokci, na szyi, i na dekolcie! Krostki sa male swedzace raczej w skupiskach, a skora w tym miejscu jest zaczerwieniona. Wysypka nasilala sie pod wplywem przebywania w wysokiej temp. (w pracy) i potu. Robilam juz oklady z rumianku, stosowalam masc z wit. A oraz fenistil, ale nic nie pomaga.. Pomocy! Co to moze byc i jak tego problemu pozbyc??
gość
13-06-2016, 22:00:55

Od kilku lat mam ten sam problem. Przeszłam różne badania i okazało się, że po prostu mam uczulenie na pylącą trawę. Swędzenie nasila się nad ranem, później przechodzi ale krostki delikatne zostają i w pomieszczeniach zamkniętych kiedy jest zaduch znowu się nasila. Mi nie pozostaje nic innego jak każdego roku przeczekiwać okres wiosenny z początkiem lata. Ale jedyne co mogę polecić to iść do lekarza, mi przepisują co roku maść, która jest bardzo tłusta ale łagodzi swędzenie i krostki schodzą

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: