Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
24-05-2008, 18:05:00

24-05-2008 o 18:37, gość :
Cześć wam .
Mam pewien problem który może nie jest poważny ( chociaz sam niewiem ? ) ale jednak chcialem sie dowiedziec jak to jest . Dzisiaj zazywam tabletke z ktoregos juz tam opakowania . Mam zazyc jescze wieczorem ( zazywam 2 x 20 mg , rano i wieczór ) i na tym koniec ponieważ zabrakło mi leku ! . Bylem w aptece ale nie mieli tego leku na stanie a inne apteki byly czynne do 14 00 . Oczywiscie wynika to z mojego zaniedbania ( i braku pieniedzy ) ze wczesniej nie zaopatrzylem sie w ten lek aby kontynuowac ciągłośc zazywania.
I mam teraz takie pytanie : czy dzień bez zażywania *** może jakos ingerować w moje leczenie ? . Dzisiaj jescze zazyje 1 tabl. (czyli 20mg ) a jutro (Niedziela ) bede juz bez leku . Najwczesniej zazyje w poniedzialek rano , czyli te 40 mg z Niedzieli przepadnie .
Tak więc czy "przeżyje " bez tego leku ten jeden dzień ? .
Bardzo proszę o szybką odpowiedz .
Z góry dziekuje za odpowiedz .
Pozdrawiam , Marcin

Mój dermatolog mi powiedział ze góra na 2, 3 dni mozna zrobić przerwę
gość
24-05-2008, 18:09:00

Marcin mysle ,ze nic sie nie stanie jesli ominiesz jedna dawke. To tak jak z antybiotykiem - masz grype zazywasz juz 7 pastylke , pomijasz jedna i co ? chyba nie umierasz? Skoro lek dziala przez okolo 2 miechy od zakonczenia kuracji to mysle, ze mozesz byc spokojny o jego działanie podczas niedzieli . Nie ma co wariowac!!!
Pozdrawiam
Acha w trosce o watrobe zazywam ten no hepatil ( w aptece mi zapodali ) . Ponoc sie go bierze podczas zazywania innych prochow a ja juz tydzien na ketonalu jade i sie zaczynam nerwowac bo w poniedzialek wybieram sie do chirurga stomatologicznego. Nie wiem czy w ogole bede mogla jakies antybiotyki wziasc;( Ktos moze bral jakies leki podczas kuracji izo???
Lulu
gość
24-05-2008, 18:09:00

Marcin mysle ,ze nic sie nie stanie jesli ominiesz jedna dawke. To tak jak z antybiotykiem - masz grype zazywasz juz 7 pastylke , pomijasz jedna i co ? chyba nie umierasz? Skoro lek dziala przez okolo 2 miechy od zakonczenia kuracji to mysle, ze mozesz byc spokojny o jego działanie podczas niedzieli . Nie ma co wariowac!!!
Pozdrawiam
Acha w trosce o watrobe zazywam ten no hepatil ( w aptece mi zapodali ) . Ponoc sie go bierze podczas zazywania innych prochow a ja juz tydzien na ketonalu jade i sie zaczynam nerwowac bo w poniedzialek wybieram sie do chirurga stomatologicznego. Nie wiem czy w ogole bede mogla jakies antybiotyki wziasc;( Ktos moze bral jakies leki podczas kuracji izo???
Lulu
gość
24-05-2008, 18:12:00

Marcin moze dzisiaj jak juz wzioles 1 tabletke to tą druga zostaw na jutro a w poniedzialek bedziesz bral juz normalnie...
POZDRawiaM Perezz
gość
24-05-2008, 18:16:00

LUdzie mam pytanko- po jakim czasie zauwazyliscie ze przebarwienia zaczely wam blednac nie mowie ze znikac bo to wiadomo po kuracji ale chodzi mi o to kiedy nie byly juz tak czerwone
Pozdrowki Pele
gość
24-05-2008, 18:31:00

24-05-2008 o 20:16, gość :
LUdzie mam pytanko- po jakim czasie zauwazyliscie ze przebarwienia zaczely wam blednac nie mowie ze znikac bo to wiadomo po kuracji ale chodzi mi o to kiedy nie byly juz tak czerwone
Pozdrowki Pele

Ja nie mam przebarwień moze jedno na brodzie
Xenia
gość
24-05-2008, 18:31:00

Po circa, 5-u miechach...

ps- pocieszyłem Cię? ; -)
gość
24-05-2008, 18:47:00

nawet nie wiesz Xenia jakie masz szczęście

ja jestem teraz na 5 miesiacu i troche wyblakły
gość
24-05-2008, 19:05:00

24-05-2008 o 20:31, gość :

24-05-2008 o 20:16, gość :
Pozdrowki Pele

Kiedyś miałam wiecej ale poprostu same zginęły jakoś chyba po kremie na noc iwostinu purritin ( polecam) po Izo był dobry tak mi wyjaśniało lico po nim i teraz nie mam a miałam malusio ale to wyglądało jak pryszcz prawie brrr
Xenia

Ja nie mam przebarwień moze jedno na brodzie
Xenia
gość
24-05-2008, 19:30:00

Dzieki za wszystkie odpowiedzi , czytałem nawet ze niektore osoby przerywaly kuracje na chwile bo nie bylo ich stac w danym czasie na wykupienie kolejnych dawek leku . Także tylko wolałem sie upewnic bo to dość poważny lek jak mozna w wielu miejscach przeczytac .
Perez - zamierzam właśnie dokładnie zrobić tak jak napisales . Wezne 1 tabl. rano , opuszcze wieczorem i od poniedzialku bede znow jechal równo z koksem .
Jestem na *** 2 miesiące , jesli ktos ma problem z wysychajacymi ustami polecam balsam do ust Tisane - jest niedrogi - koło 7,50 zł . Wczesniej mialem Nanobase i pomadke do ust Neutrogena ale one nie pomagaly tak bardzo jak ten balsam .

Jesli macie jakies pytania co do przebiegu mojego leczenia lub / i stanu mojego zdrowia podczas kuracji chetnie sluze informacjami

Marcin

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: