Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
02-09-2007, 23:17:00

Nie warto ryzykować najlepiej dobić do 130/140 na kg żeby mieć pewność. Najlepsze są długie kuracje (prawie 100% skutecznści, tyle że trzeba przyjąć coś około 150mg/kg)
gość
03-09-2007, 06:27:00

Szukam dermatologa w WAWIE z NFZu który nie ma oporów przepisywać ***/Roa!!!!

Przez wakacje w końcu uzbierałem fundusze, niestety poradnia w której się leczyłem (koszykowa) strajkuje więc musze zapomnieć o leczeniu się *** u lekarza który mi to wcześniej oferował

POMÓŻCIE, bo jestem w kropce... 50zł co miesiąc za wizyte u prywatnego przez min pół roku + badania wstępne to dużo
gość
03-09-2007, 08:34:00

Witam,
mam dość nietypowe pytanie- z tego co wiem to *** hamuje pracę czy niszczy gruczoły łojowe, to w takim razie w przyszłości skóra nie będzie naturalnie nawilżona i pojawią się paskudne zmarszczki? Proszę o sprostowanie jeśli sie mylę (oby) ~~
Pozdrawiam
-Kasia
gość
03-09-2007, 09:32:00

Wiecie moze czy Retin A obciaza watrobe ? W koncu jest to krem wiec mysle, ze nie, ale wole spytac. Mam lekki tradzik, ale wciaz sie trzyma juz z 7 lat i mam zamiar sie go w koncu pozbyc. Nie leczylem sie nigdy zadnymi antybiotykami itp. Ostatnio po odkryciu tego forum myslalem o ***, ale poczytalem troche o tym Retn A i mysle, ze moze byc dla mnie odpowiedniejszy. No i koszty sa mniejsze, a jesli to nie pomoze to postaram sie o izo.
Początkująca
03-09-2007, 09:49:00

czesc wszystkim ...
pomozcie mi prosze... zawsze mialam taka ladna gladska skore ale od jakiegos roku to jedsyt moje jedyne marzenie ... w okolicach brody i cale czolo mam obsypane wypryskami z ktorych ciuagle sie cos saczy... w dodsatku gdy pekaja zaraz robi sie stan zapalny i wyglada to makabrycvznie... nie moge juz sobie z tyum poradzic.... czasami odmawiam wyjscia gdzies bo nawet grzywka nie jest w stanie tego ukryc... znacie jaies dobre sposoby na takie dolegliwosci...???
gość
03-09-2007, 11:19:00

WAZNE!!!
Do wszystkich dziewczyn, ktore stosowaly/stosuja ***. Czy w trakcie kuracji mialyscie jakies problemy z okresem np. nieregularnosc albo jakies plamienia miedzy?

gość
03-09-2007, 12:15:00

DO ANTONINY

Wow Twój post był naprawdę smutny ale wierz mi że chyba wszyscy tutaj doskonale Cie rozumieją bo przechodzimy to samo... Uważam że trądzik to najgorsza choroba na świecie, chyba gorsza niż rak wg mnie. Chciałam brać izo ale dermatolog zaproponował mi retin A i musze go stosować conajmniej pół roku żeby były efekty. Teraz mam duac i wyleczył mnie tzn zaleczył to co było ale wiadomo ze nie wyleczxy przyczyny. Sama mam chwile ze nie wychodze z domu zeby sie nie pokazywać, kiedy jest naprawdę źle. Tłukę lusterka albo zaklejam gazetami.Czasem tak trudno spojrzeć komuś prosto w oczy ! Patrze sobie na buzie wszystkich naokoło i sie zastanawiam ,czy one sobie zdaja sprawe jakimi są szczęściarami że nie musza wstawac codziennie rano z obawą, co zoabaczą w lusterku. jestem ładną dziewczyna i mam powodzenie. Samoocena jest bardzo ważna. Musisz pokochać siebie,żeby inni Cie pokochali. Mam przyjaciólkę która tez ma trądzik i tez jest ładna. Czasem gdy mam doła patrzę na nią jak sie zachowuje w towarzystwie- jest taka pewna siebie i jakby wogóle zapominała że ma cos na buzi. Roztacza taką aurę że wszyscy widza w niej sexowna dziewczyne a nie zakompleksiona dziewczynę z pryszczami . Wtedy sobie myślę że tez tak mogę. I to działą! Ostatnio mi wyznała że tak samo ja jestem motywacja dla niej. Zmierzam do tego,że podejście jest najważneijsze ! Głowa do góry bo najgorszy syf i tak w końcu zejdzie ,wiesz o tym ( ja miałam taką GULE na 2 cm na środku czoła. Utrzymywała mi się od kwietnia do sierpnia i zeszła. Obgięłam sobie grzywkę żeby to zasłonić. trzeba sobie radzić. Mam nadzieje ze Cie troche podniosłam na duchu .
calineczka
gość
03-09-2007, 12:33:00

03-09-2007 o 14:15, gość :
DO ANTONINY

Wow Twój post był naprawdę smutny ale wierz mi że chyba wszyscy tutaj doskonale Cie rozumieją bo przechodzimy to samo... Uważam że trądzik to najgorsza choroba na świecie, chyba gorsza niż rak wg mnie. Chciałam brać izo ale dermatolog zaproponował mi retin A i musze go stosować conajmniej pół roku żeby były efekty. Teraz mam duac i wyleczył mnie tzn zaleczył to co było ale wiadomo ze nie wyleczxy przyczyny. Sama mam chwile ze nie wychodze z domu zeby sie nie pokazywać, kiedy jest naprawdę źle. Tłukę lusterka albo zaklejam gazetami.Czasem tak trudno spojrzeć komuś prosto w oczy ! Patrze sobie na buzie wszystkich naokoło i sie zastanawiam ,czy one sobie zdaja sprawe jakimi są szczęściarami że nie musza wstawac codziennie rano z obawą, co zoabaczą w lusterku. jestem ładną dziewczyna i mam powodzenie. Samoocena jest bardzo ważna. Musisz pokochać siebie,żeby inni Cie pokochali. Mam przyjaciólkę która tez ma trądzik i tez jest ładna. Czasem gdy mam doła patrzę na nią jak sie zachowuje w towarzystwie- jest taka pewna siebie i jakby wogóle zapominała że ma cos na buzi. Roztacza taką aurę że wszyscy widza w niej sexowna dziewczyne a nie zakompleksiona dziewczynę z pryszczami . Wtedy sobie myślę że tez tak mogę. I to działą! Ostatnio mi wyznała że tak samo ja jestem motywacja dla niej. Zmierzam do tego,że podejście jest najważneijsze ! Głowa do góry bo najgorszy syf i tak w końcu zejdzie ,wiesz o tym ( ja miałam taką GULE na 2 cm na środku czoła. Utrzymywała mi się od kwietnia do sierpnia i zeszła. Obgięłam sobie grzywkę żeby to zasłonić. trzeba sobie radzić. Mam nadzieje ze Cie troche podniosłam na duchu .
calineczka

Ja mialem takie pd okiem raz pod jednym kilka miesięcy a zaraz potem pod drugim :P, jak wychodzilem to zaklejalem je plastrem :D teraz mi zostaly po nich dwie czerwone blizny, ale idealnie symetryczne wiec nie jest zle :P, a co do leku to koncze wlasnie pierwsze opakowanie 2x20 i jest nawet niezle :D
gość
03-09-2007, 12:34:00

WITAM!!! MAM TRADZIK POSTERYDOWY, CZY KTOS Z wAS LECZYL TRADZIK POSTERYDOWY/ROZOWATY WLASNIE ***??? PROSZE O POMOC I RADY, BO NIC MI JUZ NIE POMAGA, BIORE TETRALYSAL I NIC NIE POMAGA, WIEC ZASTANAWIAM SIED ***, BO WYCZYTALAM ZE JEST ON TEZ NA TRADZIK ROZOWATY, BEDE WDZIECZNA O OPINIE, NIE PRZECZYTALAM CALEGO WATKU BO WIDZE ZE JEST AZ 50 STRON JESLI KTOS ZNA ODP NA MOJE PYTANIA PROSZE NAPISAC, BEDE BARDZO WDZIECZNA
gość
03-09-2007, 14:21:00

siemka mam pare pytan ?

teraz wlasnie poszedlem do 3 klasy LO a trądzik mam od gdzies 2 gimnazjum .
dluzszy czas smarowalem tylko masciami i jakos rok temu poszedlem do dermatologa. przepisał mi jakis antybiotyk i zarzywalem go chyba przez miesiac był pazdzirnik . tani był. jakos 1,5zł z tabletkę wychodził. potem se odpuscilem ale po tym antybiotyku była jako taka poprawa jakos do maja. ale cały czas smarowalem. potem nadal mialem masci . wakacje to i tam nic bo słonce. i teraz poszedlem do dermatologa.

Zrobilem badania i wszystko dobrze poszło zaproponował mi ***. troche chcem troche nie. jeszcxze nie wiem czy to bede miał bo mama nie wie czy bedzie ją na to stac.

ja troche chce, a troche nie bo to kuracja 6 miesięcy

i teraz pytania:
- mam 80 kilo ile tabletek dziennie musze wziąsc ?
- *** a alkohol, pije raz na tydzien ajk na balety ale 18nastki sylwestra i studniówki to nie chcem za bardzo odpuszczac?
- jaka wychodzi wam cena miesięczna za ten lek?
- słyszalem tez o początkowym wysypie po tym leku bo tego sie tez bardzo boje. bo tancze i na scenie bedzie to troche glupio wyglądać .
ale chem ten trodzik wyleczyc bo dla mnie to straszny kompleks

KUBA

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: