Reklama:

półpasiec (270)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
30-12-2008, 20:09:00

07-12-2008 o 15:46, gość :
witam!
odpowiadam na twoje pytanie dotyczace pracy w czasie choroby.
ja gdy mialam ta chorobe to dostalam od lekarza zwolnienie,ale jednak poszlam do pracy,poniewaz dobrze sie czulam.
dodam,ze pracowalam w nieciekawych warunkach poniewaz byla to zima a w zakladzie mielismy tylko 9 stopni.
moze dlatego mialam potem takie silne bole.
pozdrawiam.

przy półpaśćcu (zwłaszcza w zimie!) nie wolno z domu wychodzić! nawet zwykłe przeziębienie wtedy może prowadzić do poważnych powikłań!
gość
30-12-2008, 23:01:00

Mam pytanie, czy komuś z was zostały jakieś nerwobóle po półpaśćcu? Ja męczę się z nimi już ponad pół roku, lekarz mówi, że to nie powinno być z tym związane. Ale ja nie widzę innej przyczyny.
gość
01-01-2009, 18:51:00

Mam także pytanie. Jak długo należy brać heviran i kiedy można wyjść z domu? Siedzę już tydzień
gość
01-01-2009, 20:46:00

Witam,

Ja mam już piąty dzień plamkę wyprysków po lewej stronie na żebrach. Nie swędzi mnie ani nie boli, jedynie czuje ze coś tam mam, może delikatne mrowienie. Czy ktoś przechodził półpaścia w podobny sposób?

Jeżeli są kolejne wysypy to w jakich odległościach można się ich spodziewać od pierowotnego?

pozdrawiam
gość
03-01-2009, 13:39:00

Witam!
Wczoraj stwierdzono u mnie półpaśca. Wysypkę mam pod lewą piersią i wygląda tak jak opisywaliście. Mam ja od sylwestra, czyli leki dostałam 3 dnia od wystąpienia. Mam wątpliwości, bo mnie to wogóle nie boli, lekko swędzi. Smaruje maścia i biore heviran i wygląda, że po dobie stosowania wysypka sie zasusza. Dodatkowo, trochę wyżej pod pachą, wyczuwam od wczoraj guzek, może węzeł chłonny. Czy wydaje sie Wam, że to może byc związane z półpaścem? A skoro nie wyszedł u mnie na zewnatrz może atakuje od wewnatrz???Monika
gość
03-01-2009, 23:59:00

Witam. U mnie polpasiec mial nieco inne poczatkii.. Przez jaki czas [ok tygodnia] bardzo bolal mnie lewy bok nie wiedzialam co to jest.. po ok tygodnia zobaczylam pod lewa piersia dziwne krosty ktore po pewnym czasie zaczely mnie swedziec. Po ok. 3 dniach nasilaly sie swedzenia bole pieczenia.. zaczely krostki pekac bol niesamowity!! Czulam jakby mi ktos szfy z klatki piersiowej rozrywal!!! Masakra!!! Polecam plyn ktory stosuje sie zarozno na ospe wietrzna jak i na polpasca PUDRODEM [moglam pomyslic nazwe ale w aptece na pewno ebda wiedzieli o co chodzi] oraz tabletki HEVIRAN!!! Pozdrawiam.
gość
04-01-2009, 11:08:00

WItam, bardzo prosze o pomoc, poniewaz sprawa dotyczy osoby starszej (80 lat) do kompletu chorujacej na cukrzyce i nadcisnienie . W ubieglym tygodniu pojawily sie plamki na twarzy i glowie, bylismy u lekarza pierwszego kontaktu - zalecil smarowanie kremem floderm (jest to krem tlusty z herbapolu - nie moglismy go kupic w aptece, na cale szczescie zreszta ). W piatek poniewaz nie bylo poprawy samopoczucia, a raczej pogorszenie wizyta na ostrym dyzurze w szpitalu dermatologicznym i diagnoza - polpasiec twarzy. Leki to Heviran 5x dziennie i Vratizolin.
Ok, tylko, że pozostaje sprawa drazniacego bolu glowy, dzisiaj tesciowa cala noc nie spala, bolala ja glowa, nie wiedziala jak sie ulozyc, skarzy sie na mrowienie ... Mam w domy Apo-Naproksen, mam Nimesil, mam te standardowe Ibupromy... Tylko czy przy tej chorobie + cukrzyca i nadcisnienie mozna je podac, i jakie dawkowanie? Bardzo prosze o pomoc, jak sie jutro do dermatologa zarejestrujemy, to wizyta najszybciej we srode, z zyc trzeba

Dziekuje i pozdrawiam
Magda
gość
06-01-2009, 07:37:00

witam,mam półpaśca od 4 dni.Zaczął się silnym bólem pleców i klatki piersiowej a na drugi dzień pojawily sie chrosty z płynem-strasznie swędzące.Lekarz przepisał mi "znieczulacze"i jest znacznie lepiej.
Pozdrowienia dla wszystkich pólpaśców!!!
gość
08-01-2009, 12:09:00

Witam, mam pytanie i PROSZE o pomoc!! Moj syna ma ospe o tygodnia, ja juz przechodzilam ta chorobe ale niemialam polpasca.Od paru dnii jestem przezieibiona i mam stan podgoraczkowy czy moglam sie zarazic polpascem??
gość
02-02-2009, 11:36:00

Ja własnie sie dowiedzialam, ze moj tata ma półpasiec. Nic nie mówił o jakichs krostach, gdy u niego byłam z synem jakies 4 dni temu. Krosty ma ponoc od tygodnia. Mówił mi ze tylko troche żle sie czuje. Martwie się, bo ja nigdy nie chorowałam na ospe wietrzną, w dodatku mój 1,5 msc synek tez nie chorowal a mial z dziadkiem kontakt. Jakie sa szanse na to ze sie zarazil. Mam czekac na to miesiac czy isc do lekarza juz teraz?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: