Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
26-12-2007, 14:33:00

przetłuszczanie cery to był koszmar w tzw. dwa w jednym: trądzik + przetłuszczanie - to chyba znany dla Was duet przed kuracją cera przetłuszczała mi się okropnie tak, że np. w lato potrafiłam wytrzeć twarz chusteczką a po ok. 15 minutach świeciłam znowu jak przydrożna latarnia z włosami też nie było lepiej, przetłuszczały się okropnie - myłam codziennie ech
podczas kuracji wszystko zaczęło się zminiać i o ile zmiana dotycząca włosów nastąpiła bardzo szybko - radykalna zmiana - myłam głowę raz na tydzień a mogłam nawet i rzadziej, ale ze względów higienicznych nie sprawdzałam ile by to mogło byc o tyle zmiana stanu cery następowała wolniej, ale płynnie - stan cery i jej przetłuszczanie poprawiało się powolutku z dnia na dzień
teraz po 6 miesiącach od zakończenia kuracji stan jest jak dla mnie zadowalający: włosy myję co drugi dzień i ich stan w drugim dniu jest można powiedzieć OK a cera hmmm no cóż to cera ze skłonnością do przetłuszczania, ale jak raz dziennie przetrę buzię chusteczką to nie ma problemów z przetłuszczaniem - jest bardzo w porządku
co do opisywanych przez Was różnego typu problemów jak: wysypka, swędzenie też to miałam - od czasu do czasu pojawiałam mi się na ręce czerwona wysypka, którą smarowałam kremem nivea soft (który zresztą używałam do nawilżania skóry twarzy!!) i wysypka ta ustępowała żeby za jakiś czas powrócić znowu - występowanie tej wysypki to podobno ewidentny znak na to, że izo działa. Miałam również przy zażywaniu izo problem ze swędzeniem skóry - szczególnie na udach - z tego co wiem to dość częsty objaw u dziewczyn, przynajmniej wiele dziewcząt pisało o tym tutaj na forum - wszystko minęło po odstawieniu leku!! więc nie ma powodów do niepokoju!!
Gosiek trzymaj się i nie poddawaj
MALEŃSTWO

To z włosami i z cerą jest u Ciebie tak jak teraz u mnie... Bo ja też już jestem po kuracji - 3 miesiące po zakończeniu. Tylko że ja tak się przyzwyczaiłam do mycia włosów co 4-5 dni, że teraz jak muszę je myć co drugi dzień to się wściekam.

Pozdrawiam

Gosiek
gość
26-12-2007, 14:38:00

Cześć, Leeloo! Słuchaj, a czy mogłabyś napisać wszystkie hormony, jakie sobie badałaś?

Gosiek
gość
26-12-2007, 15:12:00

Anita dokladnie cie rozumiem. Moje zycie przed tym gownem bylo inne. A teraz wogle nawet nie chce mi sie ladnie ubierać nie chodze na zakupy bo boje sie luster jeszcze w zeszlym roku nie bylo tak zle a teraz eeeeee boje sie,że zostana mi jakies slady. Wiem ,że pochodna także je leczy ale ale jednak jakies ale. Eh mam nadziej,że do wakacji bedzie okej i na studia pojde juz z ladna buzka
Agata
gość
26-12-2007, 15:24:00

26-12-2007 o 14:35, gość :
noi mam jeszcze pytanie do MALEŃSTWA i Basiek- jaką wziełyscie łączną dawke?? zgóry dzieki za odp
kinga

kurację zaczęłam dokładnie 5 stycznia a skończyłam 12 czerwca - większość kuracji przeszłam na dawce 40mg na dzień, badania miałam zawsze w normach oprócz wiadomego cholesterolu, który mi sie podwyższył dość znacznie i musiałam brać leki na jego obniżenie, ale po odstawieniu izo wszystko się unormowało cała kuracja była dość kosztowna, ale porównując to do pieniędzy, które wydałam na wcześniejszą walkę z tym dziadostwem i to bezskuteczną to ok. 2500zł (wliczam w to prawie wszystkie koszty związane z tą kurację nie tylko izo) nie jest chyba aż tak wielką kwotą!!
do rzeczy: łączna dawka to 6000mg co przeliczając na moje 48kg ciała daje 125mg/kg!!
pozdrawiam gorąco szczególnie Basiek, Gosiek, LEELOO
Basiek miło słyszeć, że u Ciebie też wszystko w porządku - a było czasami ciężko!! na pewno pamiętasz!! pozdrawiam Cię ciepło
gość
26-12-2007, 15:25:00

post wyżej zapomniałam się podpisać
MALEŃSTWO
gość
26-12-2007, 16:16:00

hej! biore Izo juz 3 miesiace 20 mg i jest ooo niebo lepiej jak jest z alkoholem ? bo od poczatku kuracji nie wypilem nic... a zaraz sylwek :D Boje sie ze jak cos wypije to zara wyskoczy jakies dziadostwo... czy jak wytrzymalem juz 3 miesiace to dalejjj jechac jako abstynent ? ^^
gość
26-12-2007, 16:51:00

dzieki MALEŃSTWO za odp ... ja sie troche boje bo wziełam niecałe 120 mg/ kg , obawiam sie ze to za mało... Ale mam jesczzce pytanie tez odnośnie alkoholu... skończyłam kuracje ponad tydzien temu i niewiem czy moge sobie juz pozwolic z alkoholem?? w sumie to już troche po ptakach bo wczoraj przesadziłam troszczeczke ... ale tak na przyszłość (najbliższą) chciałabym sie zorientować Zgóry dzieki za odp

kinga
Początkujący
26-12-2007, 18:17:00

Niby mówili żeby nic nie pić ale u mnie jakoś tylko niestety przy szampanie zaczyna wszystko na twarzy boleć nawet małych ilościach. Ale jakoś po piwie i o dziwo ostatnio miałem okazje wypić NIEWIELKA ilość czegoś 40% i też mi nic nie było... tylko czemu skoro po szampanie chce mnie rozsadzic
gość
26-12-2007, 18:42:00

Witajcie!

A co z papierosami? Jest ktoś wśród was co pali papierosy??

pOzdrawiam

Eryk
gość
26-12-2007, 18:50:00

Gosiek, ja robilam sobie badania w 3 dniu cyklu ( koniecznie na poczatku okresu, wtedy wyniki sa najbardziej miarodajne):
LH
FSH
Estriadol
TSH ( to akurat hormon tarczycy)

testosteron prolaktyna ( na te wciaz czekam, beda po nowym roku)

17 OH progesteron i androstendion- to sa hormony produkowane przez nadnercza, bo jak one wariuja, to tez jest tradzik
no to tyle mi te badania potwierdzily tylko, ze nie mam pcos, ze mam w normie estrogeny, ze jestem plodna, hehe :P ale za malo progesteronu w 2 fazie( bo mam za niskie LH) , i androstendion w gornej granicy normy dla kobiet, no ale jescze w normie...ciekawe, jak tam z prolaktyna wyjdzie, bo jej nadmiar powoduje mega jołotok u kobiet..ale tez mozna ja obnizyc okreslonym lekiem

no ja wciaz mam w pamieci tradzik i nigdy przenigdy nie zapomne, jak sie potwornie wtedy czulam...tymbardziej, jesli wciac nie wiem, czy pozegnalam sie z tym problemem na zawsze...ale i tak mysle, ze izo bylo warte, bo nie dosc , ze zeszly mi syfy , to jeszcze prawie w ogole nie mam blizn, przebarwienia poznikaly calkowicie, wygladam normalnie

modle sie, by syfy nie wrocily...aa, teraz po wigilii zrobil mi sie jakis syfek, ale maly, i to wina mojego obzarstwa , ciast pochlonietych i alkoholu, a ja zauwazylam, ze moja skora reaguje na diete..

Pozdrawiam cieplutko! LEELOO

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: