przetłuszczanie cery to był koszmar w tzw. dwa w jednym: trądzik + przetłuszczanie - to chyba znany dla Was duetprzed kuracją cera przetłuszczała mi się okropnie tak, że np. w lato potrafiłam wytrzeć twarz chusteczką a po ok. 15 minutach świeciłam znowu jak przydrożna latarnia z włosami też nie było lepiej, przetłuszczały się okropnie - myłam codziennie ech
podczas kuracji wszystko zaczęło się zminiać i o ile zmiana dotycząca włosów nastąpiła bardzo szybko - radykalna zmiana - myłam głowę raz na tydzień a mogłam nawet i rzadziej, ale ze względów higienicznych nie sprawdzałam ile by to mogło byco tyle zmiana stanu cery następowała wolniej, ale płynnie - stan cery i jej przetłuszczanie poprawiało się powolutku z dnia na dzień
teraz po 6 miesiącach od zakończenia kuracji stan jest jak dla mnie zadowalający: włosy myję co drugi dzień i ich stan w drugim dniu jest można powiedzieć OK a cera hmmm no cóż to cera ze skłonnością do przetłuszczania, ale jak raz dziennie przetrę buzię chusteczką to nie ma problemów z przetłuszczaniem - jest bardzo w porządku
co do opisywanych przez Was różnego typu problemów jak: wysypka, swędzenie też to miałam - od czasu do czasu pojawiałam mi się na ręce czerwona wysypka, którą smarowałam kremem nivea soft (który zresztą używałam do nawilżania skóry twarzy!!) i wysypka ta ustępowała żeby za jakiś czas powrócić znowu - występowanie tej wysypki to podobno ewidentny znak na to, że izo działa. Miałam również przy zażywaniu izo problem ze swędzeniem skóry - szczególnie na udach - z tego co wiem to dość częsty objaw u dziewczyn, przynajmniej wiele dziewcząt pisało o tym tutaj na forum - wszystko minęło po odstawieniu leku!! więc nie ma powodów do niepokoju!!
Gosiek trzymaj się i nie poddawaj
MALEŃSTWO
To z włosami i z cerą jest u Ciebie tak jak teraz u mnie... Bo ja też już jestem po kuracji - 3 miesiące po zakończeniu. Tylko że ja tak się przyzwyczaiłam do mycia włosów co 4-5 dni, że teraz jak muszę je myć co drugi dzień to się wściekam.
Pozdrawiam
Gosiek