Reklama:

***, czy ktos stosowal ten proparat? (9943)

Forum: Dermatologia - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
02-02-2008, 17:12:00

Witajcie, Jestem 8 miesięcy na izo. 4 m-ce po 30mg i 4 po 20 mg. Jeszcze 2 miesiące ale już po 10 mg. no i to byłoby już 120 mg. Wszystko pięknie, ładnie aż tu nagle wyskoczył mi wielki pryszcz na policzku i drugi mniejszy przy ustach. Moja nadzieja na wyleczenie dosięgneła dna. To dziadostwo mnie dobija. Pozdrawiam Oliwia
gość
02-02-2008, 17:20:00

witam. dzisaj 47 dziien buzia wygląda lepiej. Jeszcze wczoraj mialam dwa ropniaki na lewym policzku ktory byl idealny ale dzisaj juz prawie sie zluszczyly. Broda i zluchwa nareszcie lepiej i wogle jakas taka jasniejsza i skora tam się dość luszczy. Na prawym policzku tylko dwa zaskorniki wyszly a tak to czysto. No oczewiscie kilka przebarwien eh ale jakies jasniejsze. Czolo czyste no moze dwie male krostki ale ono zawsze bylo czyste. A najwazniejsze,że humor dobry. Zajelam się nauką, spiewem i czas szybciej leci. Pozdrowienia dla was i buziaki
Aga
gość
02-02-2008, 19:34:00

[cytat] Witam
Jestem mezczyzna, mam 22 lata i mam pytanie dotyczace chyba dosyc rzadkiej odmiany tradziku. Jakies 2 lata temu na czole zaczelo pojawiac mi sie dosc gleboko pod skora cos w rodzaju twardych "guzow". Zaczalem wtedy stosowac na wlasna reke milion roznych masci typu oxycort, bactroban etc., pozniej Zineryt jednak nic z tego nie pomagalo, jeszcze wtedy od czasu do czasu te zmiany przeradzaly sie w otwarte stany zapalne po ktorych usunieciu/"oproznieniu" do dzisiaj mam male blizny/dziury. Jakis czas potem odwiedzilem dermatologa i zaczalem brac Tetralysal i do tego smarowalem miejscowo Brevoxylem. Jakis czas bylo troche lepiej, az w koncu znowu sie pogorszylo, dermatolog zaproponowal ***, po czym z uslug rzeczonego dermatologa zrezygnowalem, bo chcialem sprobowac jeszcze czegos innego zanim bede skazany na ta trucizne. Jeszcze jakis czas po tym bylem u dermatologa zagranica i zaczalem stosowac masc Locacid i antybiotyk Unidox. Na unidoxie jade juz z rok, od tamtej pory raz bylo lepiej, czyli kilka miesiecy mialem jedna tego typu zamknieta guzowata zmiane, a raz gorzej, no i teraz jest raczej gorzej, mam okolo 3 "stare" takie zmiany i jedna nowa duza, trzeba wspomniec, ze one juz praktycznie nigdy nie przechodza w stan zapalny, sa zawsze zamkniete, gleboko pod skora. Ostatnio zaczalem stosowac Differin miejscowo, ale z tego co widze, wyraznej poprawy nie ma. Chcialbym sie dowiedziec, czy ktos ma doswiadczenie z tego typu niespodziankami i czy stosowal na to wlasnie ***. Boje sie, ze skoro na poczatku jest nasilenie wystepowania zmian (a z doswiadczenia wiem, ze one zostaja potem na kilka miesiecy nawet do roku), to moge sie wpedzic w niezle bagno Czekam na jakies slowa otuchy, bo po ponad dwoch latach wojny z tym, rece mi zaczynaja opadac :]
pozdrawiam [cytat]

ja na twoim miejscu bym sie nie zastanawiała... co prawda izo kosztuje, cała kuracja, w moim przypadku np kosztowała jakieś 1500 zł na pewno... no i te skutki uboczne... sądze ze nie ma skuteczniejszego leku od izo, tudzież ***, itp...- pochodna A. Piszesz ze boisz sie nowych blizn,,, to pomyśl sobie ze takie blizny i nowe prychole mozesz mieć jeszcze przez kilka lat jezeli nie bedziesz tego odpowiednio i skutecznie leczył... poza tym mozesz miec przy izo wysyp ale nie musisz... oprócz tego pamietaj otym ze to jest pochodna wit A, która tez w jakims tam stopniu spłyca blizzny.... moim zdaniem powinieneś spróbować, bo ztego co piszesz tj zaawansowanee stadium trądziku, o czym świadczy chociażby fakt ze sam dermatolog zaproponował ci ***, czego nie robiłby przy byle krosteczkach... tj silny lek pamietaj otym, ale pamietaj również otym, ze jeszcze jakiś czas nieskutecznego leczenia i codziennego walczenia z tym świństwem moze doprowadzić do tego ze siądzie ci psychika tak jak mi... leczysz sie dopiero 2 lata, wykorzystaj to, bo niektórzy leczą sie po 7, 8 lat i dopieo po kuracji *** czują sie w pełni wyleczeni... ale decyzja nalezy do Ciebie. Pozdrawiam

kinga
gość
02-02-2008, 20:12:00

czy można brać furagin na zapalenie pęcherza podczas kuracji?
gość
02-02-2008, 21:21:00

Hej, pomóżcie jestem juz prawie w połowie trzeciego miesiąca brania izo. Efekty??? Raz coś wyskoczy, raz zniknie... Największy plus to, że włosy i cera już się nie przetłuszczają (dodam że przed braniem izo musiałam wosy myć codziennie, a po godzinie od nałożenia makijażu on po prostu spływał). Ale najgorsze jest to, że przez 5 lat nieskutecznej walki z trądzikiem nabawiłam się blizn i rozszerzonych porów na calej twarzy. Wiem, że krosty powinny zniknąć podczas brania izo, ale na to potrzeba jeszcze czasu. Po dzisiejszym dniu przeglądania internetu i czytania o różnych zabiegach likwidujących blizny jestem załamana bo tak naprawdę żaden zabieg nie usunie ich w 100%, i zazwyczaj efekty są mizerne Pocieszcie proszę i powiedzcie, że blizny uda się jakoś usunąć

Nulka
gość
02-02-2008, 21:33:00

33 dzien na izo- czuje jakby to była wyrocznia, ostanie 10 dni na dawce 40mg/65kg, wczesniej 30mg- light było...teraz to dopiero zaczeła sie jazda bez trzymanki, mocniejsza dawka, mocniejsze wysuszenie, moje ustecka krzycza hellp, drentwieja, pieka, nawet ***owa pomadka dotknac ich nie moge. Patrze dzisiaj na łapki a tu bach- jakas czerwona wysypka, Xenia mam nadzieje ze to zejdzie jak u ciebie po 3 dniach na buzi pojedyncze zmiany, zadnych rewelacji.....
dopiero teraz czuje działanie tego leku, jak bardzo mam wrazliwa skóre- nawet na dotyk....a tu jeszcze tyle przede mna...
ale luuuzik- wszytsko da sie zniesc

stysia
gość
02-02-2008, 22:44:00

Witam
Dzisiaj minal 31 dzien na dawce srednio 50 mg, jest ok czuje sie dobrze, usteczka spieczone, ale smaruje. Cos tam uroslo dzisiaj 1 taki wielki bolacy, i 3 malutkie bialaski hehe i tak sie poddam ale jest naprawde spoko
Pozdtrawiam wszystkich serdecznie
Xenia dla mnie tez wysusza sie skora na okolo usteczek

Ktos pytal czy furagin mozna brac ( to jest antybiotyk) i nalezy skontaktowac sie z lekarzem

buziolki papa
blondas
gość
02-02-2008, 22:45:00

NIE PODDAM sorka za pomylke
blondas
gość
03-02-2008, 11:56:00

Nuu nuu nuu nie wolno sie poddawać ) wojne z tymi pryszczami trzeba wygrać hihi )

XENIA
gość
03-02-2008, 14:48:00

29-03-2007 o 18:33, gość :
Jak narazie jestem załamany tym pier... ***. Najpierw dwa opakowania po 30mg na dobe. 0 efektow. Nastepne dwa opakowania po 40mg na dobe. Efekty pratycznie nadal zerowe. Teraz jade tydzien na dawce 50mg i nadal gowno widac, nie efekty. Waze 68kg, jestem chlopakiem. Zreszta juz tu pare razy pisalem na tym forum. Robilem chyba wszystkie mozliwe badania, zawsze wszystkie wyniki idealne. Jesli mi to scierwo nie pomoze do czerwca (a narazie nie pomoglo wcale), to ide zrobic, to co chcialem zrobic juz wczesniej. Nie bede pisal, co, kazdy kto mial ten problem, wie co moze przyjsc do glowy w gorszy dzien. Szczegolnie, ze ostatnio tych gorszych dni jest bardzo duzo.

czesc,
ja tez mam duzy problem od dluzszego czasu, nie wiem co mam zrobic, kiedys bralam roacutane ale pomoglo tylko na krotki okres teraz stosowalam antybiotyki ale one tez juz malo co pomagaja, tez mam dosc. a jak u Ciebie?zaczynam sie zastanawiac nad tym *** ale nie wiem czy warto
zalamana23

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: